A Montblanc s’ha celebrat enguany la dinovena edició de l’Acampada Jove, un festival reivindicatiu organitzat per les JERC, l’organització juvenil d’Esquerra Republicana de Catalunya. Aquest any, l’Acampada s’ha consolidat com el festival polític i musical de referència del nostre territori, ja que ha aconseguit congregar més de trenta mil persones, el jovent independentista dels Països Catalans, per gaudir dels concerts de grups com Txarango, Els Amics de les Arts, Els Pets, La Gossa Sorda, Green Valley, Oques Grasses, La Raíz, Talco, entre molts altres.

Però exactament, què és l’Acampada? Doncs bé, l’Acampada Jove és el punt de trobada de la festa, de la música de casa nostra, de la música en català i de la música internacional amb accent reivindicatiu. És un espai de llibertat alternatiu als circuits d’oci de masses que el fan un festival únic i diferent a la resta. Però alhora l’Acampada és alguna cosa més que un festival de música; s’hi apleguen tallers, xerrades i diverses activitats a favor de la consciència social i nacional dels Països Catalans. L’Acampada, doncs, és la combinació d’aquest caràcter lúdic amb la reivindicació política i social pròpia de l’ideari de les JERC, l’independentisme i el socialisme.

Durant l’Acampada d’aquest any s’han pogut viure molts moments especials i únics. Moments d’eufòria que els presents han experimentat en poder escoltar els seus grups preferits en directe a l’escenari Independència o a l’envelat Tio Canya, moments de bon rotllo a l’espai República on es podia cuinar, carregar els mòbils, prendre alguna cosa, descansar o conèixer gent nova, moments d’acampada a la zona Països Catalans on, amb més de trenta mil metres quadrats es podia gaudir de l’autèntic esperit del festival amb la màxima comoditat, moments de debat i culturals a l’espai Llibertat, el centre de les activitats polítiques on hi havia xerrades, col·loquis, debats, taules rodones… i moments de relaxació a l’espai Socialisme, situat a la piscina municipal de Montblanc, per combatre les altes temperatures i recuperar forces per a la següent nit.

Aquest esdeveniment, a més de ser un importantíssim festival de música, espera ser un clam per la llibertat dels Països Catalans, especialment aquest any, quan ens trobem a quatre mesos de poder decidir el futur del nostre país. Conscients d’aquesta importància, l’Acampada és organitzada per un equip de més de cinc-cents voluntaris de les JERC que fan possible el bon desenvolupament del festival durant aquests tres dies de juliol a la capital de la Conca de Barberà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa