Reportatge

Maçons catalans es desmarquen de l'adhesió dels maçons espanyols a la monarquia espanyola

Associacionisme

El Gran Orient de Catalunya s’ha desmarcat públicament de la decisió dels maçons espanyols d’adherir-se a la Monarquia Espanyola. A través d’un comunicat, expressen el seu respecte a la decisió però entenen que els valors de la casa reial no encarnen “ni els estàndards morals de la Maçoneria Universal, ni l'herència del Segle de les Llums, ni l'ideal de la Laïcitat, ni els valors de la Llibertat, la Igualtat i la Fraternitat”.

El manifest afirma que cap resolució representa la globalitat dels Maçons de l’Estat, “i encara menys dels Països Catalans”, i recorda que, a diferència de la tendència de la gran lògia espanyola que rebutja l’admissió de les dones i no creients, el Gran Orient de Catalunya practica la llibertat de consciència en material espiritual i religiosa i la igualtat entre homes i dones.

Un cop més, el Gran Orient de Catalunya reafirma la sobirania Catalunya, tot rebutjant l’espanyola “en tant que aquesta mai no ha estat referendada democràticament pels catalans i les catalanes”.

Els maçons catalans han volgut també expressar la seva “comprensió” als companys espanyols que “han experimentat desassossec” per aquesta decisió.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article