Reportatge

La revista 'Cultura i Paisatge' presenta el cinquè número

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí va viure el 26 de juny, a partir de dos quarts de set, un doble acte. Per començar, es va presentar el nou número de la revista Cultura i Paisatge, en el que el Museu hi té un paper destacat. Seguidament, al pati del Museu, es va poder escoltar el conjunt Cambra 712,  format per joves músics, d’entre 14 i 16 anys, del Conservatori de Música de Granollers. Entre els dos actes es va gaudir d’uns canapès i una copa de cava.

Abans del concert es va presentar el cinquè número de la revista Cultura i Paisatge, el magazín oficial de la Ruta del Cister, que va néixer i creix a l’empara dels Consells Comarcals de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i l’Urgell, on es troben els tres monestirs més importants de l'ordre que hi ha a Catalunya: el de Santa Maria de Poblet, el de Santes Creus i el de Vallbona de les Monges. El número que es va presentar el 26 de juny, corresponent a l’any 2010, té una àmplia secció, amb reportatge fotogràfic inclòs, dedicada al Museu de la Vida Rural.

La Ruta del Cister va néixer l’any 1989 com a frontissa entre l’oferta turística de les tres comarques i els visitants que es poden sentir atrets pels tres monestirs i per la diferent oferta cultural i turística de la zona. Disset anys després del naixement de la Ruta, els seus encarregats van creure idoni ampliar els seus canals de comunicació creant una plataforma que els fes d’altaveu: aquesta idea es va concretar en la revista Cultura i Paisatge, de periodicitat anual, que amb profusió de fotografies i reportatges de profunditat dóna a conèixer aquells racons i aquelles històries que convé conèixer de les tres comarques.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article