Reportatge

La Federació de Cors de Clavé reuneix més de 250 cantaires a Badalona


La Capital Cultural de Catalunya ha acollit la 1a Diada de la Federació de Cors de Clavé. Amb el que ha de ser la continuació de les Caramelles que fins aquest any convocava aquesta federació a la població de Sau (Osona), s’ha celebrat el mati del diumenge 6 de juny la 1a Diada de la Federació de Cors de Clavé (FCC) a la ciutat de Badalona amb la participació de 10 corals distribuïdes per tota la ciutat.


Amb el que ha de ser la continuació de les Caramelles que fins aquest any convocava aquesta Federació a la població de Sau (Osona), s’ha celebrat el mati del diumenge 6 de juny la 1a Diada de la Federació de Cors de Clavé (FCC) a la ciutat de Badalona, amb un format semblant a les Caramelles, per la qual cosa les deu corals participants s’han repartit pels llocs emblemàtics de la ciutat (Plaça de la Vila, Rambla, Pont del petroli, església de Sta. Maria, ... ) i han finalitzat la festa, consentida per la pluja, a la plaça de la Plana amb una actuació de cada coral i interpretant conjuntament "El cant de la senyera" i "Els Segadors", dirigits per Andrea de Escalada, directora de la S. C. La Badalonense que ha asumit el paper de coorganitzadora amb la FCC.

El regidor de cultura i patrimoni cultural, Mateu Chalmeta, ha acompanyat en tot moment a les corals exercint el paper de Ciceró i s’ha reunit amb l’alcalde Jordi Serra a l’hora de donar la benvinguda als visitants, el qual ha manifestat la seva “...voluntat de portes obertes aquesta any de capitalitat cultural i els venidors per a tota la família coral que avui ens acompanya”. El president de la Federació, Josep Cruells, el seu vicepresident Josep Mateus i altres membres del Consell Permanent juntament amb els representants municipals han fet lliurament als directors i presidents de corals de llurs records.

Les corals s’han trobat amb un programa de mà de l’humorista gràfic manresà Manuel Fontdevila, de la revista "El Jueves" i el diari "Público". Manuel Fontdevila suma capes creatives: dibuixant, ninotaire, narrador, cronista, fidel a la nostra època de constants canvis. De fet, el seu dibuix interpreta la seva particular visió del món de les Caramelles, com així ho han anat fent els dibuixants participants en les Caramelles de Sau d’anteriors edicions.

Les corals reunides provenien de diferents territoris de parla catalana: Coral Montigalà (Badalona), Coral Flor de Neu (Molins de Rei), Orfeó Badaloní (Badalona), Coral Sant Josep (Casteller del Vallès), Societat Coral Diana (Cervelló), Societat Coral Marinada (Castelldefels), Societat Coral La Cuitora (La Llacuna), Orfeó de Sant Llorenç de Cerdans (Saint Laurent des Cerdans), Cor de l’Ateneu Santfeliuenc (Sant Feliu de Llobregat) i la mateixa Societat Coral La Badalonense.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article