Reportatge

3000 puntaires de tot l’Estat a la Diada Puntaire de Barcelona

Puntaires

Barcelona acollí el diumenge (26/05/13) la 26a edició de la Diada de la Puntaire, una jornada anual d’abast internacional organitzada per l’Associació Catalana de Puntaires on 3000 puntaires vingudes de diferents parts de Catalunya, Aragó, València i Balears mostraren les seves tècniques i els seus millors treballs de 10h a 15h al Passeig Lluís Companys de la capital catalana.

La Diada de la Puntaire és el punt i final als actes commemoratius per celebrar el 25è aniversari de l’Associació Catalana de Puntaires que, fins al moment, han destacat per la mostra Puntes ocultes, una exposició sobre part del llegat puntaire, fins aleshores inèdit, de l’aristòcrata barcelonina Francesca Bonnemaison. Es podrà visitar fins diumenge al Pati de l’Ajuntament de Barcelona.

Comentaris

Rosa M. Provencio Barcelona
1.
El mes de setembre hi haurà una exposició a Artesania de Catalunya (Banys Nous 11) de puntes que mostraran com aquesta activitat artística ha passar de l'ofici a l'art i per l'octubre, hi haurà una trobada de puntaires al claustre del monestir de Ripoll amb motiu de la festivitat de santa Úrsula, patrona de les puntaires.

Ahir vam veure ballar l'àliga, els macers i els gegants de Barcelona davant de l'Arc de Triomf al so de les gralles que van tocar en directe. Un acte molt festiu que va cloure els parlaments de la presidenta de l'Associació Catalana de Puntaires, de l'alcalde de la capital catalana i de l'alcalde de la ciutat d'Olot, localitat que acollirà el 25 de maig de 2014 la propera Diada de la Puntaire.

Comenta aquest article