Reportatge

5.000 espectadors a la Mostra Nacional de Teatre Amateur

Teatre

Pineda de Mar esdevingué el cap de setmana del 3 i 5 de maig una vegada més la capital del teatre amateur de Catalunya. Vora uns 5.000 espectadors assistiren a algunes de les 38 representacions programades dins de la 11a edició de la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya, organitzada per la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya amb l’Ajuntament de Pineda i el Centre Cultural i Recreatiu local i la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

Enguany, la Mostra es sumà als actes d’homenatge de l’Any Espriu i oferí dos espectacles en honor al poeta. En concret, el grup Pentagrama de Valldoreix representà l’espectacle recitat La roda del temps. Aula Espriu i l’Associació Cultural Recreativa de Fals, Antígona. Així mateix, l’acte central realitzat el diumenge a les 11:45h al Centre Cultural i Recreatiu, serví per recordar la figura del poeta amb la participació del seu nebot, Sebastià Bonet, junt amb el Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat, Lluís Puig; l’alcalde de Pineda de Mar, Xavier Amor; el President de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, Josep Rafecas i el president del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda, Joaquim Gibert.   

La Mostra comptà amb la participació de 38 grups de teatre amateur de tota Catalunya. Com a novetat, un grup de l'Occitània hi fou present. Es tracta de la companyia Théâtre Evasion de la regió de Midi-Pyrénées, que representà l’espectacle Montségur, el sacrifici càtar, diumenge a les 12h. En total, 600 actors, actrius i tècnics amateurs participaren a la trobada.

Durant tres dies Pineda de Mar es transformà en un escenari teatral. Sis espais acolliren tot tipus de representacions: teatre de carrer, infantil, musical, de gran i petit format i poesia, entre d'altres. La programació destacà per la gran varietat d’estils, autors clàssics, autors contemporanis i creacions pròpies.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article