Reportatge

Les Jornades Recercat 2013 se celebraren a Ripoll

Els dies 27 i 28 d’abril de 2013 se celebraren a Ripoll, Capital de la Cultura Catalana 2013, la novena edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, una iniciativa de l’Institut Ramon Muntaner amb la col·laboració de la Coordinadora dels Centres d’Estudi de Parla Catalana. En el transcurs de l’esdeveniment, també es dugué a terme la XVIII Trobada de Centres d’Estudis Locals i Comarcals de les Terres de Girona, organitzada pel Patronat Francesc Eiximenis.

Com en cada edició, el Recercat s’estructurà al voltant de la fira dels centres d’estudis, que s’ubicaren en una carpa a la plaça de l’Ajuntament de Ripoll i on el públic pogué veure diferents materials referents a l’activitat dels centres dels territoris de parla catalana i diferents exposicions, que també es trobaren en altres espais de Ripoll. A més de la fira i de les exposicions, el Recercat comptà amb les presentacions “La farga: el valor d’una indústria al Ripollès i al Vallespir”, “Els secrets del Monestir de Ripoll: les descobertes realitzades en els darrers anys a través de les novetats bibliogràfiques” i “Els museus i les col·leccions rurals: interpretació del passat per a entendre la societat contemporània”.

La jornada es complementà amb el lliurament dels IX Premis Recercat de reconeixement i del Premi Gerbert a treballs de recerca batxillerat, convocat pel Centre d’Estudis Comarcals del Ripollès i l’Ajuntament de Ripoll, i amb visites guiades als espais subterranis de la nau central del monestir de Ripoll i al Museu Etnogràfic de Ripoll.

El Recercat és una trobada anual itinerant amb l’objectiu de posar la recerca local i comarcal a l’abast de tothom i facilitar la comunicació entre entitats de diferents àmbits territorials.

Consulta el programa de les jornades Recercat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article