Reportatge

Primeres audicions del Cor Jove Nacional de Catalunya

“Realment es fa estrany haver d’escriure una carta de motivació per entrar a formar part d’un projecte així! Sembla tan clar que qualsevol que hagi sentit tocar campanes del que és i pot ser el Cor Jove Nacional de Catalunya es motivarà!” Així començava una de les cartes de motivació d’un dels candidats.

Els dies 25 i 28 d’abril s’han celebrat a Barcelona, a les aules de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), les primeres audicions dels candidats a formar part del Cor Jove Nacional de Catalunya. El CJNC és un projecte liderat pel Moviment Coral Català, que va ser presentat el gener passat dins el marc de la Convenció 2013 del Cant Coral a Catalunya.

El jurat de les audicions ha estat format pel director de cors i orquestra Xavier Puig i Ortiz, qui juntament amb Vitautas Miskinis serà el director del CJNC en la sessió d’estiu, i el tenor i professor Salvador Parron i Conus, que serà el preparador vocal del cor. Una cinquantena d’aspirants, d’entre 18 i 28 anys, s’han presentat a les audicions. Tots amb un gran nivell i talent tant vocal com musical.

Degut al gran interès que ha despertat i el fet que encara hi hagin algunes vacants, s’ha previst una segona convocatòria d’audicions per al proper 17 de maig (hora i lloc a concretar). Tant el Telenotícies de TV3 com El Punt Avui ja s’han fet ressò.

El Cor Jove Nacional de Catalunya estarà format per una trentena de nois i noies i pretén ser un instrument pedagògic i artístic d’excel·lència i un element simbòlic i cultural de primer ordre com el que tenen altres països. A més, és una oportunitat única perquè els millors talents del país puguin treballar sota la direcció de reputats directors nacionals i internacionals.

El Moviment Coral Català té experiència en l’organització d’esdeveniments d’aquestes característiques ja que durant l’any 2010 va organitzar l’estada i la gira del Cor Jove Mundial (World Youth Choir). Aquesta experiència ha donat un valuós aprenentatge al Moviment Coral Català en el lideratge de projectes d’aquest nivell i capacitat per assumir un projecte tant important com el Cor Jove Nacional de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article