Reportatge

Sitges acull el Simposi Internacional de Pessebrisme

Pessebristes

Del 19 al 21 d’abril, Sitges acollí el Simposi Internacional de pessebrisme, una trobada amb experts nacionals i internacionals sobre el fenomen pessebrista a tot el món i sobre el present i el futur cultural i social d’aquesta tradició.

L’acte inaugural es feu divendres a les 10h i comptà amb la presència de Director General de Cultura Popular, Lluís Puig, a més d’altres autoritats locals i membres de nombroses entitats pessebristes europees i americanes vinguts per aquesta ocasió a l’Hotel Melià de Sitges.

Segons el programa previst, diverses personalitats del món de la cultura presentaren les seves ponències sobre aspectes directament o indirectament relacionats amb el pessebrisme. Entre d’altres, s’analitzà la celebració del Nadal a diferents parts del món, la figura del pessebre, la seva rellevància als evangelis, entre d’altres. Hi haugué també una taula rodona sobre el present i el futur del pessebrisme al segle XXI amb experts nacionals i internacionals.

A més de les conferències, també hi hagué un mercat de figures que exposaran la seva obra al mateix espai del simposi. Divendres al vespre actuà l’Esbart Dansaire de Rubí i dissabte tingué lloc el sopar oficial a Vilafranca del Penedès per reforçar els llaços existents entre els assistents vinguts d’arreu.

Aquest esdeveniment, que es clougué el diumenge 21 d’abril amb la visita a l’exposició Pessebres del món a l’espai Brossa de Barcelona, ha estat l’acte central dels organitzats arran dels 150 anys de pessebrisme associatiu a Catalunya organitzat per la Federació Catalana de Pessebristes.

Consuteu el programa del Simposi

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article