Reportatge

La Coordinadora de Trabucaires celebrà el seu 30è aniversari

Trabucaires

La Coordinadora de Trabucaires de Catalunya compleix 30 anys i, per celebrar-ho, organitzà un acte institucional el passat 6 d’abril a les 17h a l’Auditori del Museu d’Història de Catalunya, per tal d’homenatjar a les colles que la integren i als membres més històrics.

L’esdeveniment comptrà amb la participació del Director General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de Generalitat de Catalunya, Lluís Puig, el Director de Festes i Participació Cultural de l'Institut de Cultura de Barcelona, Francesc Fabregat, l’expresident de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, l’alcalde de Solsona, David Rodríguez, com a representant del municipalisme, i el President de l’ENS de l’Associacionisme Cultural Català, Antoni Carné. El President de la Coordinadora de Trabucaires de Catalunya, Antoni Moliné, clogué els parlaments.

L'objectiu de la trobada fou l'agrair a totes les persones que han contribuït al desenvolupament de la tradició trabucaire. Per aquest motiu, es lliuraren distincions als membres històrics i més vinculats a les colles trabucaires.

Posteriorment, la Coordinadora celebrà la seva assemblea general ordinària amb els seus associats.

L’acte institucional també servirà per presentar la 31a edició de la Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya que enguany se celebra els dies 20 i 21 d’abril a Ripoll, coincidint amb la capitalitat de la cultura catalana que ostenta aquest municipi.

Més de 400 trabucaires vinguts de Catalunya i el País Valencià faran sonar, durant dos dies, els seus trabucs per les entranyes de Ripoll.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article