Reportatge

Aplec Internacional a Budapest: 25 anys exhibint la cultura popular per Europa


Aplecs i festesAdifolk

El 25è Aplec Internacional se celebrarà els dies 3, 4 i 5 d'agost a la plaça Szabadság a Budapest (Hongria), amb la participació de disset formacions de tot el país, que representen un total aproximat de 500 actuants, als quals cal sumar els més de 1.000 acompanyants que també formen l'expedició catalana.

Ja fa un quart de segle que Adifolk porta la cultura popular catalana arreu d'Europa. Des del 1988, l’any del primer Aplec Internacional celebrat a Amsterdam, han viatjat per 15 països, complint les expectatives generades. Amb motiu dels 25 anys, l’artista plàstic Joan-Pere Viladecans ha obsequiat a Adifolk amb un cartell commemoratiu.

Any rere any un tast de la nostra cultura popular i tradicional, encapçalada per la dansa més emblemàtica, la sardana, viatja fora del país. Durant tres dies, una explosió de música, foc, castells, gegants, capgrossos, bestiari, diables i danses omplirà la plaça Szabadságde de Budapest.

Val la pena ressaltar que no és només una mostra de cada disciplina, sinó que pretén barrejar el bo i millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer. La clau de tot plegat és: sumar elements tradicionals adaptada a la modernitat i en constant evolució.

L’Aplec Internacional permet agermanar la nostra cultura amb altres cultures tradicionals d’Europa i enriquir així tant la ciutat que ens acull com el nostre país.

En motiu del 25è aniversari, es convoca també un concurs fotogràfic sobre l'Aplec que se celebrarà a Budapest.

Grups participants

En aquesta mostra de la cultura popular i tradicional, organitzada per ADIFOLK - Associació per a la Difusió del Folklore-, hi haurà castells, sardanes, balls, diables, havaneres, i un llarg etcètera amb disset formacions procedents de tot el país. També hi actuaran tres formacions hongareses.

Algunes de les ciutats que ja han albergat l’Aplec Internacional són: Amsterdam, París, Brussel·les, Florència, Marsella, Hannover, Ceret, Lisboa, l’Alguer, Lausana, Malmö, Tallinn, Frankfurt, Cracòvia i Grenoble, l’escenari de l’any passat, entre d’altres.

Consulta tota la programació.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article