Reportatge

Els castells, Patrimoni de la Humanitat

La tarda del 16 de novembre del 2010 durant la cinquena sessió del Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial, que ha tingut lloc a Nairobi (Kenya), els castells han estat inscrits a la Llista representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat, després d’un procés que ha durat més de 3 anys. Aquest reconeixement ha d’ajudar a salvaguardar el patrimoni cultural immaterial català.

D’aquesta manera els castells s’afegeixen a la Patum, que l’any 2005 va ser proclamada “obra mestra del patrimoni oral i immaterial de la humanitat” i que el 2008 va ser incorporada a la nova Llista del Patrimoni Immaterial; i s'afegeixen també a dues altres mostres de l'àmbit cultural català ja reconegudes, com el Misteri d'Elx i el Tribunal de les Aigües de València.

La trobada internacional ha comptat amb la presència d’una delegació catalana encapçalada pel president de Parlament de Catalunya, Ernest Benach, i el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article