Opinió

Amadeu Carbó s'adreça al conseller Puig

S'ha dit


El moment de situació excepcional que viu Catalunya córrer el risc que si s'allarga,passi a emparar-se de certa normalitat. Res més incert, la situació de presos polítics i consellers i polítics a l'exili és quelcom que no pot deixar de fer sentir malestar a una ciutadania que veu les seves llibertats democràtiques més elementals en perill.

Amb aquest objectiu el diari digital Vilaweb presenta la iniciativa Cartes per la llibertat en la qual diverses personalitats s'adrecen als polítics presos i exiliats. Tal com la capçalera digital indica: "'Cartes per la llibertat' és un espai de VilaWeb per a expressar la solidaritat amb els presos polítics i exiliats i, alhora, per a fer conèixer qui són".

Dijous 3 de maig l'educador social i divulgador de la cultura popular, Amadeu Carbó escriu una carta al conseller de Cultura Lluís Puig. Carbó, que de manera sentida expressa la seva incredulitat i malestar per l'exili de Puig, traça un breu i sentit recorregut per la recent trajectòria del conseller Puig. "A la fi un conseller de Cultura coneixia amb profunditat aquest sector tan concret i complex", expressa Carbó.

Apel·lant als valors de la cultura popular, dels quals el conseller Puig sempre ha estat defensor al llarg de tota la seva trajectòria, Carbó reflexiona sobre com els fets dels polítics a l'exili i presos han donat un nou sentit a unes reivindicacions que ara són més necessàries, plenes de sentit. "Malgrat el dolor, malgrat la injustícia, la ignomínia, i malgrat tot, el vostre exemple, el dels exiliats, el dels presos polítics, ens enforteix sobretot en el compromís. Els qui ens dediquem a treballar per la gent al seu costat ens passem la vida parlant dels valors que han de centrar la nostra activitat i bla bla bla, tant que fins i tot acabem buidant aquestes paraules de contingut. Al final, moltes vegades en parlem d'esma. Vosaltres heu aconseguit tornar-les a omplir de significat, perquè les heu personificades".

Podeu llegir la carta d'Amadeu Carbó, a Vilaweb fent clic aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article