Opinió

El Projecte Heptàgon, potenciar la llengua i la cultura catalanes entre els set territoris

President d'Heptàgon

El Projecte Heptàgon va néixer a la darreria de l’any 2005 amb la voluntat d’articular i potenciar la llengua i la cultura catalanes entre els set territoris que les compartim: Andorra, l’Alguer, Catalunya, Catalunya Nord, la Franja de Ponent, les Illes Balears i el País Valencià. (Cal admetre que vam fer curt, perquè hi ha un vuitè territori, el Carxe, més avall del País Valencià, per bé que si fóssim primmirats també hauríem de desglossar les Illes en Mallorca, Menorca i les Pitiüses.) De seguida ens vam adonar que articular un projecte basant-nos en persones era ardu i que era molt millor servir-nos de la trama associativa que vertebra magníficament cadascun dels territoris. A través del món associatiu era més factible d’arribar al receptor final de la producció cultural i les mateixes associacions eren en gran part generadores de productes culturals d’interès. Aquest és en essència l’objectiu d’Heptàgon: fer conèixer tota la producció cultural (llibres, pel•lícules i documentals, música, conferències, exposicions, i fins i tot vins), perquè entenem que el gran problema de la nostra cultura és la incapacitat de fer saber al mercat potencialment interessat l’amplíssima i interessantíssima oferta que generem.

Després dels esforços dedicats a la confecció dels webs Llibres en Xarxa, Música en Xarxa, Conferències en Xarxa, Exposicions en Xarxa o Vins en Xarxa, la coneixença de l’existència de l’Ens de Comunicació Associativa i la coincidència plena d’objectius entre totes dues entitats ens van fer imaginar un instrument que ens fos realment eficaç: la revista electrònica Tornaveu, d’aparició quinzenal i que arribés al moll de l’os del país, constituït per les associacions i el vastíssim ventall de gent de, d’una manera o d’una altra, hi està vinculada.

Avui, amb el número catorze, encetem una nova fase, amb un disseny nou, més clar i entenedor, després de tots aquests mesos d’experiència, que han servit per a comprovar la utilitat de la revista i per a plantejar-ne un rellançament. Des d’Heptàgon creiem que ha valgut la pena l’esforç i estem convençuts de la projecció futura de Tornaveu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article