Tornaveu
Treballar l’estima per la llengua a les aules: el Correllengua a les escoles

Un any més, des de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) engega una campanya per promoure el Correllengua a les escoles. Ja fa anys que algunes viles i barris inclouen la realització d’activitats escolars entre les accions programades en el marc del moviment. Des de la CAL s’han elaborat nous materials per proposar activitats sobre el Correllengua, que aquest any es dedica a l’artista polifacètic Ovidi Montllor. Han publicat un dossier (veure document adjunt) que recull diverses activitats perquè els infants i els joves treballin la llengua, juguin amb ella i coneguin, a més, la vida i l’obra de Montllor.

Algunes de les propostes són de caire lúdic, i d’altres poden servir per enriquir els continguts curriculars. Tot plegat, per fer partícips els alumnes de totes les edats de la Festa Major de la llengua i la cultura catalanes. La creació d’un mural gegant del Correllengua, la realització de recitals poètics o l’acollida dels Ambaixadors del Correllengua són algunes de les propostes incloses al document.

Altres de les activitats més centrades a donar a conèixer la figura d’Ovidi Montllor proposen que els nens adaptin en dibuixos algunes de les seves cançons més populars com ara El meu poble Alcoi, La fera ferotge, Sol d’estiu o Serà un dia que durarà anys, entre d’altres. També hi ha iniciatives per promoure el debat dels més joves sobre les referències vetllades a la dictadura presents a la cançó La fera ferotge. A més, la CAL posa a disposició de les escoles material editat que resumeix i divulga la vida de Montllor.

Les escoles interessades a fer alguna de les activitats es poden posar en contacte amb l’organització a través del correu electrònic [email protected] o el telèfon 934159002. Des de la CAL asseguren que els oferiran orientació i l’acompanyament necessaris per assegurar l’èxit de la iniciativa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa