Notícia

VI Premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

L’edició 95 de la publicació que edita el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat ens arriba amb el lliurament dels Premis de Reconeixement Cultural a la portada. Es tracta de la sisena edició, malgrat que fa deu anys es produí la primera. Es tracta d’un total de dotze reconeixements: el d’arts escèniques a Tramateatre, d’Esparraguera; el de cultura popular a Ramon Farreras, de Torrelles; el de música a Joan Segura Gotsens, d’Olesa; el de recerca a M. Luz Retuerta, de Sant Feliu; el d’arts visuals a Ferran Soriano, de Sant Boi; el d’iniciativa comarcal a la Cooperativa Agrària Santboiana; el de patrimoni al Centre d’Estudis Beguetans; el de reconeixement cívic al Casal de la Dona, de Sant Feliu; el de comunicació a Sopa de Poetes, del Prat; el de literatura a Núria Pradas, de Sant Esteve Sesrovires; el de pedagogia a Montserrat Amigó, de Molins de Rei; i el que porta el nom del Centre al Consorci del Parc Fluvial del Llobregat.

En el context de l’acte de lliurament, el president del CEBL, Carles Riba, que féu el seu comiat del càrrec en haver convocat eleccions per al proper 6 de març, valorà l’alt nombre de nominacions sorgides de l’àmbit comarcal; es van presentar vint-i-quatre candidatures sorgides dels trenta municipis que integren el Baix Llobregat. El sopar de lliurament se celebrà a la localitat d’Esparraguera i el proper lliurament a finals del 2011 serà a Martorell.

La publicació ens fa la crònica de l’activitat del Centre, els llibres publicats pels associats, sortides culturals, exposicions i dedica la contraportada a una entrevista a l’escultor Ferran Soriano –un dels guardonats– qui, entre altres qüestions, és preguntat per la dimensió comarcal: “Potser per a l’artista –afirma Soriano– el món de la comarca és un món petit, però en canvi jo puc dir que des del punt de vista humà, a mi la comarca, la gent de la comarca, m’ha fet costat moltes vegades i l’he sentit en general molt propera [...]. Però potser sí que és veritat que des d’un punt de vista professional, tots estem massa sols amb la nostra creació.”

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article