Notícia

La revista "Carrer" i la Trobada d’Entitats de la Fundació La Roda

L’edició de tardor de “Carrer”, la revista de La Roda, destaca a portada la trobada d’entitats de la fundació que, des de fa més de trenta anys, es dedica a l’acció a les àrees urbanes de nova creació. La trobada es desenvolupà a l’emblemàtic Ateneu Popular de Nou Barris de Barcelona, amb l’objectiu d’apropar les associacions que coordina La Roda als projectes i activitats que desenvolupa durant tot l’any. Les entitats van conèixer i van fer propostes al nou model de relació entre la Fundació i els seus adherits.

Esplais, associacions, centres oberts, casals de joves, fundacions i ateneus, van presentar la seva trajectòria i les tasques de dinamització de la vida social, cultural i associativa, que realitzen mitjançant l’educació en el lleure.

La crònica que publica “Carrer” explica que es tracta d’unes entitats que destaquen per la seva voluntat d’educar en els valors i la diversitat, treballant amb infants i joves, la majoria dels quals estan en el llindar de l’exclusió social o be ja l’han traspassat. A més a més, totes elles tenen en comú que estan obertes a la diversitat cultural, factor que els permet de realitzar activitats formatives i educadores i dinamitzar els barris, sobre la base de la cultura popular i les tradicions pròpies de Catalunya.

Des d’aquesta perspectiva, es presentà un model de conveni per fomentar el treball en xarxa, a fi de compartir coneixements, tot establint una estreta col·laboració en l’execució de programes com Mosaic de Colors, La Roda als Barris, La Roda en Ruta, Actuem! O en els continguts de la pròpia revista “Carrer” en els que participa el conjunt d’associacions. La crònica destaca que la jornada d’entitats es caracteritzà per la bona sintonia entre els participants. Hi havia voluntaris i professionals, complint l’objectiu d’anar teixint xarxa.

Lluïsa Celades, directora de la Fundació, signa l’editorial en ocasió del Dia Internacional de la Pobresa, amb el desig per al futur que la solidaritat i el compromís facin desaparèixer aquesta xacra. “Som un país molt lluitador, sempre ho hem estat. Tant el govern de Catalunya com els que pertanyem al Tercer Sector estem en el mateix vaixell i hem de resoldre entre tots aquest gran problema”.

Entre els textos que publica el número 54 de “Carrer” apareix una col·laboració de Teresa Casals, membre de l’executiva de Plataforma per la Llengua, en la que afirma que “L’escola catalana i la metodologia d’immersió han fet possible que el català sigui una llengua per “viure” a Catalunya, sigui quina sigui la llengua habitual dels nostres joves”. Al bell mig de tota la informació que arriba a la redacció de la revista des dels barris implicats en La Roda, hi ha una entrevista a Montserrat Saurí, directora general de l’Agència Catalana de la Joventut. Saurí fa gran elogi de les entitats d’educació en el lleure que “han estat i continuen essent avui una peça clau de l’educació no formal i un espai òptim on els joves s’impregnen de valors”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article