Notícia

Les revistes dels membres de l’ENS

Poc a poc la secció de publicacions de l’ENS DE COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA -ubicada al seu web, concretament a l’apartat de revistes dels seus associats- s’ha anat farcint de tota una diversitat de temàtiques, formats i tipologies que mostren la gran riquesa i la varietat de continguts que és capaç de generar el moviment associatiu cultural català.

Tant pel que fa a la seva periodicitat com pel que fa a la seva extensió, el tractament dels temes i el suport en què estan editades, el lector podrà trobar i gaudir d'un catàleg divers i dels darrers números de cadascuna d'aquestes publicacions.

Així, els ateneus estan presents amb la seva publicació semestral ATENEUS i amb el Full Informatiu, que, amb una periodicitat més curta, informa els seus associats i simpatitzants de les seves darreres propostes i activitats.

Dins de l’àmbit musical destaca L’AURORA DE CLAVÉ (la publicació degana de la premsa cultural, ja que els seus orígens es remunten al 1895, editada per la Federació de Cors de Clavé), la CIRCULAR del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, el Full Informatiu del Moviment Coral Català.

També se’n poden trobar de recent edició, com NAIXEMENT -confeccionada per la Federació Catalana de Pessebristes, les dedicades a l’estudi de la realitat i producció editorial local d’arreu del país, com INFOCENTRES i FRONTISSA (editades per la Coordinadora de Centres d’Estudi de Parla Catalana), o bé la revista CARRER -que fa referència a l’acció sociocultural que porta a terme la Fundació La Roda.

El testimoni de la realitat gegantera amb la publicació GEGANTS, o bé la del món dels esbarts, amb els seu mensual Full Informatiu (ja en porten 187 d’editats), no són aliens a aquesta presència editorial del món associatiu.

Si la premsa editada en català (premsa generalista, comarcal, gratuïta...) és cada vegada més significativa, la dedicada a les activitats federatives culturals complementa aquest ampli ventall editorial que cal cuidar i potenciar.

Us convidem, doncs, a fer-hi una passada, que de ben segur proporcionarà més d’un descobriment i sorpreses agradables.

Comentaris

antoni josep ferrero i balaguer bogotà colòmbia
2.

Hi ha tres coses que em recorden Catalunya, aqui a Colòmbia: els pessebres, el coneixement que es comença a tenir dels Castellers i sobretot el Barça, que va guanyant terreny al "Madrid" entre el jovent. En pobles "perduts" hi veus samarretes del Barça. I entre els grans l'admiració per en Guardiola i aques gran equip que ha fet.

Puig-Moreno, Gentil CERET (VALLESPIR)
1.

Podrieu afegir o esmentar de la revista Vallespir ? Gràcies Gentil Puig

Comenta aquest article