Notícia

El II Congrés Europeu del Voluntariat donarà veu a l’associacionisme cultural

ESDEVENIMENTS

Periodista i tècnic de comunicació de l'ENS

El moviment del voluntariat d’arreu d’Europa té una cita del 9 a l’11 de novembre a Barcelona. La capital de Catalunya acollirà el II Congrés Europeu del Voluntariat, un esdeveniment que pretén ser un espai de trobada entre voluntaris i experts i, a la vegada, de reflexió i debat sobre el paper dels territoris.

Més enllà del caire social del congrés, com a novetat, l’edició d’aquest any donarà veu al fenomen associatiu cultural català. D’aquesta manera, el congrés reconeix la llarga trajectòria històrica del moviment, sorgit a finals del segle XIX i amb continuïtat durant el XX. Malgrat tot, no fou fins el 1983, amb motiu del I Congrés de Cultura Popular, que es va constituir el segon nivell d’organització d’aquest moviment, les actuals federacions (amb l'exepció de la Federació de Cors de Clavé). Una evolució lenta que, en els darrers anys, s’ha reforçat i ha originat noves formes de col·laboracions, entre elles, el sorgiment de l’ENS de Comunicació Associativa, que aglutina 21 federacions del teixit associatiu català.

Aquests nous models de col·laboració dins de l’associacionisme seran objecte de debat en els diferents tallers del congrés, on s’abordarà aquest tipus de contacte, les dificultats, els projectes i els reptes que es deriven entre els diferents sectors, i s’identificaran casos de bones pràctiques que poden ser d’interès comú.

En aquest context, l’ENS de Comunicació Associativa explicarà la seva trajectòria i el seu paper dins del moviment associatiu cultural de Catalunya i com a interlocutor amb el sector públic, a la sessió ‘Nous models de col·laboració’, que tindrà lloc el 10 de novembre a les 15:45h. L’ENS compartirà taula amb representats d’entitats socials, empreses i membres de l’Administració.

El II Congrés Europeu del Voluntariat, organitzat pel Departament del Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya en el marc de l’Any Europeu del Voluntariat, s’estructurarà en dues fases. Fins a finals d’octubre es durà a terme el precongrés, un espai virtual obert a la participació de totes les persones interessades en els temes que es treballaran en el Congrés, independentment de la seva assistència a la fase presencial. Durant els tallers, que es realitzen el 10 de novembre per la tarda, es treballaran els continguts i les propostes sorgides a la xarxa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article