Notícia

El pessebre tradicional de Barcelona torna al Museu Marès

El muntatge ens trasllada fins a una vall del Pirineu

Pessebristes
El pessebre és obra de l'Associació de Pessebristes de Barcelona
El pessebre és obra de l'Associació de Pessebristes de Barcelona

Si en anys anteriors les propostes representaven una vila costanera o la Barcino romana, enguany el pessebre s’emmarca en una vall del Pirineu català. Dissenyat per l’Associació de Pessebristes de Barcelona, és un muntatge monumental que inclou escenes tradicionals amb elements representatius dels pobles i costums de les muntanyes. El pessebre es pot visitar fins al 8 de gener.

El pessebre representa muntanyes, valls i llogarets es despleguen desenes d’elements representatius de la vegetació, els pobles, els costums propis, l’agricultura i la ramaderia de la zona. Com en els pessebres tradicionals, també es podran veure escenes com el Naixement, l’Anunciació als pastors o la Cavalcada dels Reis d’Orient, juntament amb altres escenes populars.

El muntatge ha renovat la majoria de figures, menys les del Rei d’Orient. Segons explica Josep Porta, president de l’Associació de Pessebristes de Barcelona, Són una trentena de figures noves de tipologia catalana fetes al Tirol italià en fusta i tela, i entre elles s’hi poden veure algunes procedents dels contes clàssics, com la Caputxeta Vermella i la seva àvia.

A més, el guarniment floral del pessebre compta amb la col·laboració de la Casa dels Oficis de l’Espectacle i les Indústries Creatives de Barcelona Activa, un projecte de formació i treball per a joves en l’àmbit del disseny i creació amb una especialització en la decoració amb art floral.

El pessebre es pot visitar al pati del Museu Frederic Marès (plaça de Sant Iu, 5) del 26 de novembre al 8 de gener. De dimarts a dissabte, de 10 a 19 h. Diumenges i festius: d’11 a 20 h. Dilluns tancat (excepte festius). Els dies 25 de desembre i 1 de gener, el Museu estarà tancat.

Comentaris

Marta Casanovas Barcelona
1.

Bon dia, agrairia correcció de l'article: guarniment floral del pessebre compta amb la col·laboració de la Casa dels Oficis de l’Espectacle I LES INDÚSTRIES CREATIVED de Barcelona Activa, un projecte de formació i TREBALL PER joves en l’àmbit del DISSENY i CREACIÓ amb una especialització en la decoració amb art floral.

Comenta aquest article