Notícia

Adifolk celebra el pròxim 26 de novembre la 5a Gala de l’Any

Serà al Teatre Municipal de Balaguer, i comptarà amb la participació d’una desena d’entitats de cultura popular

Festes i festivals
Edició anterior de la Gala de l'Any, celebrada a Lloret de Mar
Edició anterior de la Gala de l'Any, celebrada a Lloret de Mar

L’últim dissabte de novembre torna la Gala de l’Any d’Adifolk, una festa amb què l’Associació per a la Difusió del Folklore vol celebrar la cultura popular i reconèixer les entitats que col·laboren en les seves activitats. A la cerimònia es lliuraran els Premis Adifolk de l’Any i es donarà a conèixer la localitat que acollirà el 35è Aplec Internacional 2023. Una desena d’entitats i colles de la ciutat amfitriona oferiran una àmplia mostra de la cultura popular local.

La Gala (a les 18.00h) tornarà a combinar la festa –amb diversos espectacles de cultura popular– amb la reivindicació i homenatge a la tasca que fan les entitats, i estarà marcada per la celebració del 50è aniversari d’Adifolk.

El moment central tornarà a ser el lliurament dels Premis Adifolk, que reconeixen un grup, una federació i una personalitat que durant aquest any hagin destacat en l’àmbit cultural.  L’edició anterior els guardons van ser per la Mulassa de Vic, Foment de les Tradicions Catalanes, i Montserrat Marí, presidenta Centre Català de Kansai (Japó).

La vetllada, en la recta final del 2022, servirà també per fer balanç i repassar els  principals esdeveniments d’aquest any intens, entre els quals destaquen la primera festa infantil de la cultura popular catalana dirigida, InCulCAT, el 34è Aplec Internacional a Elvas (Portugal), les Jornades Internacionals Folklòriques, o la festa Teatre del Centre Moral de Gràcia de Barcelona de commemoració dels 50 anys. També es proclamarà la localitat que acollirà la pròxima edició de l’Aplec.

La nota festiva la posaran les actuacions d’una desena de colles de cultura popular: la Colla Gegantera i Grallera de Balaguer, l’Esbart Dansaire Sícoris, la colla sardanista Agrupació Verge del Miracle, Colla bastonera del Casal Pere III, L’Harpia, l’Associació Cultural de Diables ‘Bèsties Feréstegues’, el grup de música folk Ksonronda, a més del Pubillatge de Catalunya i Capgròs Folk d’Adifolk i Oyuna Baturova.

La cerimònia estarà presentada per la periodista Elisabeth Carnicé. Reserva de places a protocol@adifolk.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article