Notícia

Jornada de debat sobre patrimoni immaterial a la Universitat Rovira i Virgili

Dimecres 16 de novembre (16.00h) a la Sala de Juntes del Campus Catalunya (Av. de Catalunya, 35, Tarragona)

Patrimoni ImmaterialCastellers
Concurs de Castells a Tarragona
Concurs de Castells a Tarragona | Manel Tineo

La Llei del Patrimoni Cultural Immaterial i de l’Associacionisme Cultural, actualment en estat de tramitació, oferirà una estructura jurídica per adequar Catalunya als dictàmens de la Convenció per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO (2003). Amb l’objectiu de fer aportacions al nou redactat, la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller organitza la jornada ‘La protecció jurídica dels castells i el Patrimoni Immaterial”.

Luís Pablo Martínez, tècnic de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana, obrirà el programa amb una ponència sobre la regulació dels béns culturals intangibles. Martínez ha coordinat algunes candidatures inscrites a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat segons la UNESCO, com ara el Misteri d’Eix o el Tribunal de les Aigües de València. A continuació serà el torn de la ponència ‘Tot esperant la nova llei catalana del patrimoni immaterial’, a càrrec de l’antropòleg Lluís Bellas.

La segona meitat del programa constarà de dues taules rodones. La primera serà protagonitzada per acadèmics i tècnics: Lluís Garcia Petit (director general d’IPACIM i coordinador de la comissió IPACIM d’ICOMOS Espanya), Carme Oriol (catedràtica de filologia i membre del Consell d’Etnografia de Catalunya) i Rosa Canela (tècnic de la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme de la Generalitat). En prendrà el relleu un col·loqui entre Joan Iborra i Rosa Maria Provencio, que ostenten la presidència de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català respectivament. La jornada finalitzarà amb un debat obert.

La jornada se celebra a la primera planta de l’edifici D1 del Campus Catalunya de la URV. Adelaida Moya, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, farà el parlament de benvinguda. Les inscripcions s’han de formalitzar al correu electrònic alfonso.gonzalez@urv.cat

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article