Notícia

Història recent de les bandes de música

Pere Baltà i Josep Mut en parlaran en la presentació del Canemàs 23 a El Prat de Llobregat

Societats musicalsReflexió
Concert de la Unió Filharmònica del Prat
Concert de la Unió Filharmònica del Prat

El Prat de Llobregat acollirà una nova presentació del Canemàs 23, dedicat a les societats musicals. Tindrà lloc dijous 17 de novembre (20.00 h) a la llibreria Club del Llibre (carrer de Castella, 30) amb la participació de Pere Baltà, periodista i estudiós de la cultura popular, i Josep Mut, exdirector de la Banda de Música de Barcelona i membre de la Il·lustríssima Acadèmia de la Música Valenciana.

Baltà va ser director del Servei de Promoció Cultural de la Generalitat de Catalunya durant la primera legislatura autonòmica. En declaracions a Tornaveu, explica que les bandes de música actives a Catalunya van augmentar de les sis que hi havia el 1980 a les gairebé 70 registrades el 1985. Un increment que va materialitzar-se, segons l’escriptor, gràcies al Pla de Dinamització Cultural i la constitució de la Federació Catalana de Societats Musicals, presidida per Joaquim Urquizú. A més de fomentar la mateixa promoció musical, Baltà considera que les bandes de música van erigir-se en un pont cultural amb el País Valencià.

La presentació també incidirà en el protagonisme que les bandes de música han tingut a El Prat de Llobregat. Les societats musicals han tingut molt protagonisme en un municipi de tradició arrossaire que va rebre gent procedent de les terres de l’Ebre i València. Un pòsit que s’ha traduït amb la constitució de l’Associació Musical del Prat de Llobregat, la Unió Filharmònica El Prat de Llobregat i la Banda de Música de Prat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article