Notícia

Mai vist abans: els Castellers de Vilafranca carreguen el pilar de 9 amb folre, manilles i puntals

El castell només havia estat intentat una vegada, fa vint anys

Castells i Falcons
Inèdit. Primer pilar de nou amb folre, manilles i puntals que s'ha aconseguit carregar
Inèdit. Primer pilar de nou amb folre, manilles i puntals que s'ha aconseguit carregar | Agència Catalana de Notícia

Avui, a Vilafranca del Penedès, s’ha escrit una pàgina d’or en la història dels castells. En assolir-se la proesa, el president dels Castellers de Vilafranca, Carles Mata, ha declarat que mai havia sentit un crit tan intens a la plaça de la Vila. No n’hi havia per menys. Tampoc mai s’havia carregat el pilar de 9 amb folre, manilles i puntuals. Ho han fet possible l’esforç titànic de més de 500 castellers a la pinya, 84 en el folre, 36 en les manilles i onze en els puntals. S’ha acabat així el debat sobre la viabilitat o inviabilitat d’una estructura definida fins ara com el “castell impossible”.

La dificultat de la construcció ho testimonia el fet que només se n’havia fet una temptativa. Just fa vint anys, en el mateix escenari que avui, l’intent dels Verds va fer llenya abans que pogués col·locar-se el setè. Respecte d'aquella vegada, els castellers de Vilafranca han optat per augmentar notablement el nombre d’efectius en els tres pisos de suport. Els pilaners han pujat amb solvència, prou per somiar que el castell podrà descarregar-se en un futur més proper que llunyà. La caiguda, poc després que l’enxaneta fes l’aleta, afortunadament no ha provocat lesions.  

Amb anterioritat, els Verds han descarregat la torre de nou emmanillada i han carregat el 3 de 10 amb folre i manilles. Els Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró també han fet una actuació molt meritòria. Els tarragonins han firmat el 4 de 8, el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre (carregat). D’altra banda, els maresmencs han aconseguit la millor actuació de la temporada amb l’assoliment del 3 de 9 amb folre, el 4 de 8 i el 5 de 8.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article