Notícia

El grup Bum Ditty guanya el XV Concurs Sons

S’ha imposat a la final celebrada a la Fira Mediterrània de Manresa

Música tradicional
El grup Bum Ditty està liderat per Joana Gumí
El grup Bum Ditty està liderat per Joana Gumí | Carles Rodríguez

La música festiva basada en el folk nordamericà del grup Bum Ditty ha guanyat la quinzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània, que es va celebrar el dijous 6 d’octubre, en la primera nit de la Fira Mediterrània de Manresa. A l’escenari de la Taverna Cervesa Guineu també es van veure  les propostes de Joana Dark i Catalina Marraixes. El certamen que organitzen conjuntament el Grup Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius, s’adreça a grups i solistes emergents que apostin per la renovació del folk i les músiques d’arrel.  

El projecte guanyador va ser el darrer en actuar a la final, i va entusiasmar el públic amb una proposta eminentment festiva on es fonen elements del folk nordamericà, la tradició del ball de violí i una alegria i una empenta encomanadisses sota el lideratge d’una jove violinista ben coneguda en l’escena folk: Joana Gumí.

Abans, la nit s’havia obert amb la presentació de la proposta de Joana Dark, projecte de la cantant i compositora barcelonina Ariadna Rulló, que revisa el cançoner i la literatura de tradició oral en clau d’electrònica, tocs orgànics i reivindicació feminista. Al seu torn, el grup d’Alzira Catalina Marraixes va sorprendre amb un repertori de cançons pròpies, vestit amb arranjaments de vents i cordes, i lletres que es mouen entre el surrealisme mediterrani i la lluita ecologista.

Com a guanyadora del concurs, Bum Ditty gravarà un treball discogràfic, que es presentarà a l’edició de l'any vinent, i també actuarà al Tradicionàrius, el Circuit Folc, el FIMPT de Vilanova i la Geltrú, el Música a la Vila del Vendrell i l’Ethno Catalonia de Banyoles. A més, com a novetat, participarà també en l’Obrador de la Fira.

Des de la seva creació, el certamen ha contribuït a la consolidació de grups emergents en l’escenari folk. D’aquí han sortit propostes com Balkan Paradise Orchestra, Roba Estesa, la Companyia Minimíssima o, l’any passat, la mallorquina Mar Grimalt.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article