Notícia

Lleida recupera el carrer amb una gran Festa Major

Fins el pròxim 2 d’octubre la ciutat celebra la seva Festa de Tardor amb un programa farcit de cultura popular

Festes i festivals
La Banda Municipal de Lleida oferirà un concert divendres a la nit
La Banda Municipal de Lleida oferirà un concert divendres a la nit

Lleida recupera el format tradicional de la seva gran Festa Major de Tardor i ho fa amb propostes pensades per recuperar el carrer, un espai públic que la pandèmia havia prohibit durant dos anys. “És una invitació a sortir al carrer, saltar i ballar, emocionar-nos juntes i junts i gaudir de la cultura popular i festiva que entre totes i tots hem bastit”, diu l’alcalde de la Paeria, Miquel Pueyo. 

El Marraco, els gegants, les colles del seguici i els grups de cultura popular de la ciutat amb els seus balls, la seva imatgeria i les seves espurnes, les sardanes, les revetlles, les activitats familiars i per a tots els públics... Tot plegat fins els proper 2 d’octubre. El pregó ha anat a càrrec del Kelly Isaiah, cantant de la banda lleidatana de reggae, Koers, que per Pueyo “representa la mescla de cultures tan rica que tenim a Lleida i simbolitza valors com la convivència, tolerància, esforç i capacitat de superació en la societat d’avui dia”.

I l’avinguda Rovira Roure tornarà a ser l’escenari de les revetlles amb concerts, amb unes festes que l’Ajuntament descriu com a “plurals i modernes, que mantenen tota la seva essència tradicional i que aglutinen el conjunt de la ciutadania i tota la diversitat que atresora”.

 

El programa festiu

Hi haurà seguici de les Festes de la Tardor, passada de lluïment del Seguici, havaneres i discoteca mòbil per arrencar. I divendres a la nit serà el torn de la Banda Municipal de Lleida, que oferirà un concert, preludi del XXIV Festival Orgues de Ponent i del Pirineu a l’església de Sant Llorenç i de la revetlla popular de la Sirollada. La nit de divendres acabarà amb Band The Cool.

Dissabte hi haurà mostra de productes artesans i un concert de La Violeta, amb  dansa i revetlla popular al vespre, i després la Gran Nit de Foc i Canya a la Banya!, amb plantada de bèsties, correfoc infantil i la gran nit de foc. I diumenge, dia de vermut amb música i espectacles per a tota la família, sardanes i Castell de focs!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article