Notícia

Setmana del Cineclubisme: del 4 al 9 d'octubre a la Filmoteca de Catalunya

Es lliuraran els premis José Maria Nunes atorgats per la Federació catalana de cineclubs

Fotografa de 'Sis dies corrents', de Neus Ballús
Fotografa de 'Sis dies corrents', de Neus Ballús

És un dels principals esdeveniments del moviment cineclubista dels territoris de parla catalana. La Setmana del Cineclubisme arriba enguany a la seva novena edició i se celebrarà entre el 4 i el 9 d’octubre en un espai excepcional, la Filmoteca de Catalunya, on els assistents podran gaudir de la projecció i comentari de diferents títols escollits per persones i entitats directament lligades al moviment cineclubista. I a banda de les projeccions, es lliuraran els premis José Maria Nunes atorgats per la Federació catalana de cineclubs al “millor pel·lícula catalana de l’any”; “persona/entitat vinculada al cineclubisme” i “fet cineclubista” per premiar una activitat organitzada per un cineclub.

Entre les pel·lícules programades hi ha la guanyadora del premi Quijote a L’Alternativa de 2021; un títol del catàleg de la FilmoXarxa; un clàssic del segle XXI escollit per un cineclub, enguany el cineclub Diòptria de Figueres; el film triat per Drac Màgic, guanyadora l’any passat del premi “persona/entitat vinculada al cineclubisme”; un film provinent d’un país membre de la Federació Internacional de Cineclubs amb la Federació Portuguesa com a convidada. I, obrint la setmana, el film català de l’any, escollit directament pels cineclubs.

Cada una de les sis sessions comptarà amb la presentació de persones vinculades a la Federació, a les pel·lícules i a la Filmoteca de Catalunya.

 

Dimarts 4 d’octubre 2022 a les 20:00h

Projecció de la pel·lícula guanyadora del Premi JM Nunes a millor pel·lícula catalana de 2021:

Sis dies corrents. Catalunya. 2021. 85 minuts. Amb la presentació de la seva directora, la Neus Ballús.

 

Dimecres 5 d’ctubre a les 18:00

Pel·lícula escollida per Drac Màgic, Premi JM Nunes 2021 com a entitat especialment relacionada amb el cineclubisme

Visión Nocturna de Carolina Moscoso Briceño, Xile, 2019, 78’. Presentació a càrrec de Diana Mizrahi

 

Dijous 6 d’octubre a les 18:00

Guanyadora del Premi Don Quijote de la Federació Internacional de Cineclubs al Festival de Cinema Independent de Barcelona, L’Alternativa 2021.

Regreso a Reims de Jean-Gabriel Périot. França 2021, 83 min. Amb la presència d'un membre de la Federació Catalana de Cineclubs

 

Divendres 7 d’octubre a les 18:00

Pel·lícula programada per la Federació Portuguesa de Cineclubs.

Sycorax de Lois Patiño (2020) + Surdina de Antonio Duraes (2021) 100 minuts. Presentació en vídeo de la Federació Portuguesa de Cineclubs.

 

Dissabte 8 d’octubre a les 20:00

Pel·lícula de FilmoXarxa, Xarxa de sales concertades de la Generalitat de Catalunya

Lo que dirán de Nila Núñez. Catalunya 2017. 61 minuts. Presentació a càrrec de la realitzadora Nila Núñez.

 

Diumenge 9 d’octubre a les 20:00

Clàssics del Segle XXI. Programat pel Cineclub Dióptria, guanyador el 2021 del Premi JM Nunes al millor fet cineclubista.

Elephant de Gus Van Sant EUA, 2003, 81 minuts. Presentació a càrrec de Carles Font, president del Cineclub Diòptria de Figueres.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article