Notícia

Terrassa acull la 50a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Com a prèvia a la Trobada (2 d'octubre), divendres 30 se celebrarà una taula rodona i un acte institucional

Pessebristes
Fragment del cartell de la 50a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears
Fragment del cartell de la 50a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears

Tot a punt per a celebrar la 50a Trobada de Pessebristes de Catalunya i Balears, que enguany acull la ciutat vallesana de Terrassa el pròxim 2 d’octubre. Amb tot, la Trobada arrencarà oficialment el 30 de setembre (19. 00 h) amb un acte institucional a la Factoria Cultural de Terrassa (rambla d'Ègara, 340), durant el qual tindrà lloc la taula rodona
Pessebrisme, cultura popular i associacionisme. El col·loqui comptarà amb les intervencions de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Adelaida Moya, l'antropòleg Josep Fornés, i el president de la Federació Catalana de Pessebristes, Ramon Albornà

Diumenge 2 d’octubre la jornada arrencarà a l’Escola Pia de Terrassa, on es podran recollir les credencials dels participants a partir de les 8 del matí. A les 10 h hi haurà missa a la Catedral de Terrassa i després es faran visites culturals per la ciutat: una ruta modernista a peu principals edificis modernistes de la ciutat, com la Casa Alegre de Sagrera, Masia Freixa o l’Ajuntament de Terrassa. També s’ha programat una ruta pel Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica amb tres itineraris guiats per triar.

En acabat, a les 13 h, es farà l’Acte oficial de la Trobada al Cinema Catalunya i tot seguit el dinar de germanor entre les associacions de pessebristes participants. I ja a les 18 h serà el punt final de la trobada amb els parlaments finals i el lliurament del fanalet al Grup de Pessebristes de Maó, organitzador de la 51a Trobada.

Ara bé, durant tot el dia es podrà gaudir d’una exposició de diorames al soterrani de l’atri de la Catedral, a la plaça Vella de Terrassa. També durant el dinar de germanor estaran exposats els cartells de les 50 trobades de celebració, així com l’exposició Pessebrisme.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article