Notícia

Sergi Belbel encapçala el curs ‘Redirigint els Pastorets’

Hi van participar 47 directors, pertanyents a 24 grups de Pastorets d’arreu del país.

Pastorets
47 assistents van assistir al curs
47 assistents van assistir al curs

Sergi Belbel i Roc Esquius van ser els professors de luxe de la jornada de formació ‘Redirigint els Pastorets, diumenge 18 de setembre a les instal·lacions del Centre Cultural La Creueta de Navarcles. La Coordinadora de Pastorets de Catalunya va ser l’organitzadora d’un curs que també va comptar amb la col·laboració del Grup de Pastorets de Navarcles.

Esquius i Belbel comparteixen la doble condició de directors i dramaturgs, així com els mateixos inicis escènics en la representació de Pastorets. En la sessió matutina del curs, van clarificar conceptes habituals en el lèxic escènic: dramatúrgia, teatralitat, autoria, direcció, litúrgia... En un diàleg obert amb els assistents al curs, va plantejar-se el canvi de paradigma que s’ha viscut en les darreres dècades en la preparació d’una obra. Algunes declaracions: “Durant el segle XX  el director es creia l’epicentre de tot”. O bé: “Avui el director ha de ser qui s’encarregui de definir el sentit comú de l’espectacle; no ha d’imposar, ha de convèncer per canalitzar la creació”.

Després de dinar, els 47 directors congregats a Navarcles van dividir-se en sis grups amb l’objectiu de preparar una escena, presentar-la davant dels seus companys, i analitzar-ne els punts forts i les debilitats de cada treball. En declaracions a Tornaveu, Josep Peramiquel valora el curs com un ‘èxit de participació, implicació i transversalitat’. El president de la CPC també destaca la importància d’aquestes formacions perquè els elencs puguin proveir-se de mirades i perspectives externes, provinents de l’àmbit professional i d’altres grups de Pastorets.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article