Notícia

Salou acollirà una mostra de catifaires internacionals

Es trobaran en motiu de la celebració del Simposi Internacional sobre Patrimoni Cultural Immaterial, que se celebra entre el 15 i el 16 de setembre

CatifairesPatrimoni Immaterial
15a Trobada de Catifaires de Catalunya a Bellvei l'any 2021
15a Trobada de Catifaires de Catalunya a Bellvei l'any 2021

Salou es convertirà entre el 17 i el 18 de setembre en l’epicentre dels millors catifaires del món. Es donaran cita 150 catifaires provinents d’una vintena de països per exposar 16 catifes de flors i d’altres materials naturals en el context de la celebració del Simposi Internacional sobre Patrimoni Cultural Immaterial. El Simposi se celebrarà els dies 15 i 16, organitzat per l’Ajuntament de Salou, la Coordinadora internacional d’Entitats d’Art Efímer i la Federació Catalana d’Entitats Catifaires.

S’ha elaborat el projecte Salou, un mar de flors a la costa catalana, que permetrà exhibir catifes de molta qualitat que engalanaran el Passeig de Mar de Salou com un jardí florit. Han confirmat la seva participació 20 delegacions internacionals, amb uns 150 catifaires que faran 16 catifes i ocuparan 250 metres del Passeig de Mar de Salou.

Cultura viva i patrimoni de la UNESCO

El Simposi Internacional ha tancat el programa amb cinc ponents de Mèxic, Malta, España, Catalunya i un representant de la UNESCO. Al llarg de les sessions, analitzaran els reptes de la gestió cultural del PCI, les polítiques públiques adoptades per diferents governs i la valorització de les pràctiques culturals vives, entre altres. També hi haurà taules rodones amb participació de representants dels Diables, del Bestiari de Catalunya i dels Catifaires, que parlaran de la transmissió del PCI i les estratègies de salvaguarda que apliquen els qui són els “portadors” d’aquestes tradicions.

Una segona reflexió es farà al voltant dels Castellers, la Patum de Berga i les Festes del Foc dels Pirineus, que debatran sobre els valors catalans dels PCI reconeguts per la UNESCO i com han millorat la seva visibilitat després de la seva inclusió a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial. A banda, hi ha previstes exhibicions de tècniques com el rangoli (Índia), la creació de mandales (Tibet) o les arenes del Teide.

Consulteu aquí el programa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article