Notícia

La Mercè explora nous escenaris i activitats

Festival de festivals, la festa major de Barcelona proposa un programa eclèctic d’actes culturals

Festes i festivals
El correfoc es trasllada enguany al passeig de Gràcia, que també acollirà una cercavila de gegants
El correfoc es trasllada enguany al passeig de Gràcia, que també acollirà una cercavila de gegants

Les Festes de la Mercè, del 23 al 26 de setembre, tornen a Barcelona enguany i ho fan amb més força que mai i carregats de novetats, com tres escenaris fins ara inèdits. Per una banda, la programació manté les actuacions ja anunciades a la Zona Universitària, on es preveuen fer concerts multitudinaris, i la Festa de l’Alimentació de la ronda de Sant Antoni, que s’omplirà de parades i activitats entorn de la sostenibilitat en l’alimentació i el consum. Però se sumen el Parc de l’Aqüeducte del barri de Ciutat Meridiana, al districte de Nou Barris, on tindrà lloc l’actuació de l’organització Pallassos Sense Fronteres i d’altres referents i artistes del món del circ.

Per altra banda, també s’ha anunciat trasllat del tradicional correfoc al passeig de Gràcia per commemorar el bicentenari d’aquesta artèria barcelonina i aprofitant que la Via Laietana, on s’acostuma a fer aquest esdeveniment, està en obres.

El programa musical de la festa major, Música Mercè, farà un recorregut per diversitat d’estils. En el programa s’hi poden trobar propostes que van des del flamenc i les músiques del món fins a l’electrònica i el pop-rock, passant per la música italiana.

També companyies locals i talents internacionals dedicats a les arts de carrer, a la dansa i al circ mostraran les creacions més noves en un aparador de les arts escèniques que, en aquesta edició, torna a ocupar els parcs de la Ciutadella, de Joan Miró i de la Trinitat, però també el Castell de Montjuïc, el Palauet Albéniz i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Els carrers també seran l’escenari de múltiples manifestacions de cultura popular. Els Gegants de la Ciutat, l’Àliga, el Bou, la Mulassa, la Víbria i la resta d’éssers de l’imaginari festiu barceloní assistiran enguany puntualment a la festa major.

A més, la Mercè és una porta oberta a les músiques més noves del planeta, a través de les actuacions programades al BAM (Barcelona Acció Musical). Però a més a més del BAM, els barcelonins i les barcelonines podran gaudir també del programa d’un altre festival, Acció Cultura Viva.

Concert d’homenatge a Pau Riba

Pau Riba serà un dels protagonistes sorpresa de les festes de la Mercè d’aquest 2022. L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquest dilluns la decisió d’incorporar a la programació de la festivitat un concert d’homenatge a la figura de l’artista, que va morir el passat mes de març a causa d’un càncer de pàncrees. El concert –el 23 de setembre a l’avinguda de la Catedral– comptarà amb la participació d’algun dels fills de Riba i d’altres artistes de renom i amics del cantautor i poeta com Sílvia Pérez Cruz, Adrià Puntí o Joan Garriga. Sobre l’escenari també hi serà una representació de l’Orquestra Fireluche, el nombrós grup amb qui Riba va estar fins a l’últim moment preparant un nou àlbum.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article