Notícia

Totes les colles classificades per al Concurs de Castells

Les tres jornades del Concurs tornaran a reunir més de 40 colles el 25 de setembre i l’1 i 2 d’octubre

Castells i Falcons
Ronda conjunta en la passada edició del Concurs
Ronda conjunta en la passada edició del Concurs | Clàudia Sauret

Tot a punt per al XXVIII Concurs de Castells, un certamen de caràcter bianual. Amb l’índex classificatori del Concurs tancat aquest 9 de setembre, on s’han computat les actuacions des de l’1 de setembre del 2019 fins al 31 d’agost del 2022 –un calendari tan extens a causa de la pandèmia–, l’organització té una quarantena de colles per competir en tres jornades. Es pensa en un format de 42 colles: 12 colles el diumenge 2 d’octubre, 18 el dissabte 1 d’octubre a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona,  i 12 colles a Torredembarra el 25 de setembre, on també hi haurà altres colles que faran exhibicions.

Les deu millors colles segons el rànquing Estrella són les següents: Colla Vella dels Xiquets de Valls (37030 punts), Castellers de Vilafranca (33010), Minyons de Terrassa (30065), Colla Joves Xiquets de Valls (27600), Colla Jove Xiquets de Tarragona (23575), Capgrossos de Mataró (19885), Castellers de Sants (14010), Xiquets de Reus (12665), Moixiganguers d’Igualada (12600) i Xiquets de Tarragona (11305).

Colles que renuncien al concurs

Ara bé, quatre colles han renunciat a participar al concurs. La renúncia dels Minyons de Terrassa és habitual, però s’hi ha sumat la dels Al·lots de Llevant davant la dificultat d’afrontar un nou viatge. Tampoc no hi seran els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Caldes de Montbui. Els manresans han expressat que la seva actuació no correspondria a les actuacions per les quals havien estat convidades i que havien de focalitzar els seus esforços en l’actuació de Fira Mediterrània de la setmana vinent. Els castellers de Caldes ho han decidit per la dificultat de poder completar una actuació amb tres castells mínims puntuables.

Podeu veure aquí els resultats computats de cada colla

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article