Notícia

Els Verds carreguen el primer castell de 10 des de la pandèmia

Set construccions de gamma extra a la Diada de Sant Fèlix

Castells i Falcons
3 de 10 carregat pels castellers de Vilafranca
3 de 10 carregat pels castellers de Vilafranca | ACN

La plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès s’ha omplert de gom a gom per presenciar les construccions de les quatre millors colles de la temporada: els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella Xiquets de Valls, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. Aquest ha estat l’ordre de les actuacions de la diada de Sant Fèlix 2022, segons el sorteig celebrat fa uns dies al Museu de les Cultures del Vi de Catalunya Vinseum.

Era difícil que la diada comencés de millor manera, amb el 3d10 amb folre i manilles carregat per la colla local, la primera construcció de deu des del retorn dels castellers a plaça. Demostració de força dels vilafranquins a un mes del Concurs de Tarragona. Els Verds han completat una actuació molt meritòria amb l’alçament de dos altres castells de gamma extra -el 5 de 9 amb folre i la torre de 9 amb folre i manilles- i el pilar de 8fm.

Les dues colles vallenques han apostat amb èxit per descarregar el 3 i el 4 de 9 amb folre. A Vilafranca, els de la camisa rosada també s’han apuntat una construcció d’alta puntuació -la torre de vuit- i han tancat la seva actuació amb un pilar de 7 amb folre.

Per la Joves, Sant Fèlix 2022 pot haver estat un moment d’inflexió a la temporada. Un pas per endavant per la colla, que per primera vegada aquest 2022 ha aconseguit descarregar dos castells de gamma extra -l’esmentat 4d9f i el 5d9f—. Els vallencs han fet pinya just després de carregar el pilar de 8 amb folre i manilles.

Els Minyons de Terrassa, absents en la darrera diada castellera de Sant Fèlix (2019), també han descarregat el 3 i el 4 de 9 amb folre. Els terrassencs han completat la seva actuació amb un solvent 5 de 8 net i l'alçament del vano de 5 en la ronda de pilars. 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article