Notícia

“La represa”, estrena de la segona temporada d’Obrint Plaça

Els Moixiganguers d’Igualada, el xef Albert Adrià i Cristina Cervera, protagonistes de l’episodi

Castells i Falcons
Els Moxiganguers d'Igualada en una de les primeres actuacions de la represa a Igualada
Els Moxiganguers d'Igualada en una de les primeres actuacions de la represa a Igualada | Ràdio Igualada

“Tot el que passa a la vida –podem escoltar en l’espot promocional d’Obrint Plaça—també passa en els castells”. Una declaració sobre la línia discursiva del programa, que en conversa amb persones no necessàriament aficionades al fet casteller, reflexionarà sobre els valors i emocions que es promouen i es viuen a les colles. Els capítols, conduïts per Biel Duran i Aina Malloll, s’emetran cada dissabte (13.20 h) a TV3 des d'aquesta setmana (26 d'agost) fins al 19 de novembre.

En el primer lliurament, titulat “La represa”, s’explica com els castellers van adaptar-se al context pandèmic per poder mantenir l’activitat. Per fer-ho, es recull el testimoni dels Moixiganguers d’Igualada, que comparteixen les mesures que van prendre per minimitzar l’impacte negatiu de les restriccions: organitzar trobades virtuals per mantenir l’esperit de grup, la represa progressiva dels assajos en grups reduïts i el compliment de les mesures higièniques.

Arran de la crisi sanitària, i l’aturada forçosa de l’activitat castellera durant un any i mig, l’episodi també es pregunta com afrontar els sotracs bruscos i inesperats. És el cas de l'Albert Adrià, que es va veure obligat a tancar tots els restaurants que gestionada per culpa del confinament; el xef revela com la crisi de la covid-19 l’ha empès a reinventar-se i adquirir nous coneixements.

“La represa” dedica els darrers minuts a explicar la història colpidora de la Cristina Cervera. En néixer la seva filla, una malaltia molt minoritària la va fer estar tres setmanes en coma. Quan va recuperar la consciència, havia perdut completament la seva autonomia, així que va haver d’aprendre parlar, escriure, llegir i recuperar la mobilitat de nou.

Podeu veure tots els episodis de la primera temporada en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article