Notícia

Comença la Festa Major de Sants

Es recupera el concurs de guarniments de carrers

Festes i festivals
La Festa Major de Sants torna al seu format habitual amb onze carrers guarnits.
La Festa Major de Sants torna al seu format habitual amb onze carrers guarnits. | Marc Lozano (Ajuntament de Barcelona).

Després de dues edicions marcades per la pandèmia, torna la Festa Major de Sants (20-28 d'agost) sense restriccions. La cultura popular hi serà ben present amb diverses cercaviles de gegants, correfocs, sardanes i castells. Enguany, també es recupera el tradicional concurs de guarniment de carrers, on tornaran a prendre protagonisme les portalades i les figures.

El pregoner de les festes serà l’informàtic i activista santsenc Elies Campo. Com és tradició, llegirà el pregó des del balcó de la Casa del Mig, al Parc de l’Espanya Industrial. Serà el dissabte 20 d’agost, a partir de les 20.00 h del vespre. Enguany, el cartell guanyador per il·lustrar la festa ha estat el presentat per Jaume Gubianas, que és dissenyador gràfic i il·lustrador. El centre del cartell el protagonitzen els dos gegants del barri, en Xava i la Xinxa.

La cultura popular també torna a ser central en el programa. El mateix dissabte 20 d'agost, tot just abans del pregó, a les 19.00 h de la tarda, tindran lloc els balls i lluïments de les colles de cultura popular al Parc de l'Espanya Industrial. L'acte comptarà amb la participació dels Geganters de Sants, Tabalers i Diables de Sants i dels artistes de l’espectacle “Expressions del món”, de l’Associació d’intercanvi Xina-Espanya New Generation. El ball es clourà amb un pilar de la colla castellera de Sants.

Aquest any, onze carrers participaran en el concurs de guarniments, que torna a celebrar-se en el seu format usual. Són els carrers de Papin, Finlàndia, Alcolea de Baix, Valladolid, Robrenyo, Guadiana, Sagunt, Vallespir de Baix, Alcolea de Dalt, Vallespir, Rossend Arús i plaça de la Farga. El lliurament de premis del concurs tindrà lloc dilluns 22 d'agost, a les 19.30 h, al Parc de l'Espanya Industrial.

Com cada 24 d'agost, les festes celebren l'ofrena floral a Sant Bartomeu, patró del barri de Sants. L'acte començarà a les 10.00 h del matí a l'Església de Santa Maria de Sants, continuarà amb un aperitiu mariner de Festa Major al Mercat de Sants, a les 11.30 h, i culminarà amb una missa solemne en honor a Sant Bartomeu, a les 12.00 h.

Les festes també recuperen els sopars populars multitudinaris, balls i concerts. Entre les actuacions destacades, s'hi troba la de la cantant catalano-guineana Yolanda Sikara, que oferirà un espectacle musical que recuperarà cançons clàssiques dels anys 70 i 80. Serà el dilluns 22 d'agost, a les 18.45 hores, al parc de l’Espanya Industrial

També, dins de la programació de la colla castellera de Sants, actuarà el cantant Miquel del Roig, dimecres 24 d'agost, a les 23.00 h, al carrer Comtes de Bell-Lloc. El gruix de concerts es concentrarà divendres 26 i dissabte 27 d'agost, amb formacions com Intershow, Cronopios, Motorpriest, Pupil·les o Mitjanit. 

Consulta la programació completa de la festa en aquest enllaç.

Consulta, també, la programació dels Borinots, la colla castellera de Sants.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article