Notícia

L’Ésdansa homenatja a Manuel Cubeles

Dilluns 22 d’agost (18.30 h) a l’Espai de Dansa d’Arreu Tradicional de Les Preses

Esbarts dansaires
Manuel Cubeles, referent de la dansa catalana contemporània
Manuel Cubeles, referent de la dansa catalana contemporània

L’Any Manuel Cubeles (1920-2017) posarà el punt final amb una doble presentació en el 40è Ésdansa: del dossier central sobre el coreogràf publicat en el darrer número de la revista Caramella, i de la Miscel·lània d’homenatge a Manuel Cubeles. L’acte comptarà amb les intervencions de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Adelaida Moya, així com de Montserrat Solà en representació de Caramella i també alguns articulistes de les dues publicacions: Pere Baltà, Xavier i Albert Cubeles, Jordi Lara i Josep M. Adell, entre d’altres.

En les pàgines d’obertura del dossier central, Josep Garcia fa un repàs dels actes que s’han organitzat en el marc de l’Any Manuel Cubeles: els àlbums musicals Les músiques dels ballets de Manel Cubeles, les conferències i col·loquis, l’auca biogràfica que ha fet Jaume Arnella, i les múltiples propostes dansaires en la seva obra. A més, Garcia fa valoració sobre l’impacte que ha tingut l’any commemoratiu en la reivindicació de l’activista.

A continuació, s’ofereix el lector una síntesi de les principals facetes culturals de l’homenatjat. Pilar López firma l’article Manuel Cubeles Solé i el seu perfil biogràfic i també la peça Manuel Cubeles i els esbarts; Montserrat Morera, presidenta del Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià, explica la relació que va mantenir amb el barri barceloní; Jordi Sans ens permet descobrir la relació entre Cubeles i el també coreògraf Albert Sans; Maria Pagès detalla la importància del rodatge del film d’animació Érase una vez, que va tenir Cubeles com a director coreogràfic; en un article firmat a quatre mans, Ferran González i Josep Adell fan un resum de La petjada de Manuel Cubeles a la ràdio i la televisió; finalment, el catedràtic Francesc Massip exposa una de les facetes probablement menys conegudes de Cubeles, la seva vinculació amb el teatre medieval.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article