Notícia

La 3a Setmana de la Pedra Seca se celebrarà del 25 de novembre al 2 de desembre

Micropobles i l’Ajuntament de Torrebesses n’assumeixen l’organització

Patrimoni Immaterial
Detall d'un marge
Detall d'un marge | Pau Cabot

Des que la tècnica de la pedra seca va ser inscrita a la Llista Representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat (2018), han augmentat ostensiblement les iniciatives que treballen a difondre aquesta forma d’arquitectura popular. Amb l’objectiu de millorar-ne la visualització i establir entre els organitzadors, el 2020 va celebrar-se la primera edició de la Setmana de la Pedra Seca, impulsada per l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC).

La tercera edició de la Setmana de la Pedra Seca, prevista entre el 25 de novembre i el 2 de desembre, serà la primera organitzada per l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’Ajuntament de Torrebesses, amb el suport de Col·laboraxPaisatge. Santi Reixach, president d’ADRINOC, considera que “aquest relleu permetrà consolidar la Setmana de la Pedra Seca a llarg termini seguir posant en valor aquest patrimoni, ofici i tècnica a casa nostra”.

Les entitats que desitgin inscriure una activitat a la Setmana de la Pedra Seca podent fer-ho a través del formulari habilitat per l’organització. Per facilitar la consulta de les activitats que tindran lloc arreu dels Països Catalans, s’ha creat el portal www.setmanapedraseca.cat, així com un nou correu electrònic de contacte (info@setmanapedraseca.cat)

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article