Notícia

L’ÉsDansa més internacional arriba amb 400 artistes

La 40a edició del festival se celebrarà del 22 al 28 d’agost, i comptarà amb propostes nacionals i internacionals

Esbarts dansaires
El Gran Ballet Argentino oferirà un vespre de tango
El Gran Ballet Argentino oferirà un vespre de tango | Alejandro Miguel Tapia

Quatre dècades “ballant i fent ballar”. Carregat d’energia arriba el festival ÉsDansa a la Garrotxa, un dels festivals de dansa d’arrel de referència i amb una projecció internacional incontestable. Entre els plats forts, les Nits Ésdansa – l’Argentina, la República de Djibouti, Eslovàquia, Tahití, Mèxic i Panamà són els països convidats d’enguany a les Nits- i la Festa al Parc, però també amb noves propostes com l’Aplec i un vespre de tango amb el Gran Ballet Argentino.

El programa ofereix un viatge durant una setmana a la dansa d’arrel, amb espectacles tant de tradició com de creació contemporània, aplecs, documentals, converses, tallers, i un munt de propostes en un entorn natural i a l’aire lliure excepcional.

Entre les propostes, alguns espectacles com El cos que ens fa, de l’Esbart Sant Cugat, que proposa un recorregut per la dansa catalana, i Fiblades, un muntatge impulsat per tres esbarts –el Vila de Sallent, el Sant Jordi de Gironella i el Dansajove de Navàs. També es presentarà l’espectacle itinerant de l’Esbart Sant Martí Fora N9U, un recorregut sobre l’aprenentatge, des de l’arrel a la terra.

I què més veurem? Tradere, una proposta de Laia Santanach que fusiona dansa contemporània i electrònica; Movimiento Involuntario, de Lara Brown, una reflexió sobre el folklore a partir de la jota, i Pyrene 430 d’Amaiur Luluaga, Clàudia Gomez, Iñaki Plaza i Alex Lopez, que no es va poder veure l’any passat a causa de la pluja.

El festival recupera també el Campus Ésdansa’T amb una trentena de tallers per a adults, centrats a aprendre a ballar els balls tradicionals i a treballar la creació, la coreografia, la improvisació. Pel que fa a la formació, hi haurà un curs per descobrir les facetes de la dansa de Manuel Cubeles més desconegudes, una xerrada sobre l’Obra del Cançoner Popular i els documentals Arrel i Cor de Vellut

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article