Notícia

Espectacles i cançons populars a la 54a UCE

Entre el 16 i el 23 d’agost Prada de Conflent acull un ampli programa formatiu i lúdic

Música tradicional
El lema d’aquesta edició de l'UCE és 'Països Catalans, Europa, Espanya: Conflictes, aspiracions, possibilitats'
El lema d’aquesta edició de l'UCE és 'Països Catalans, Europa, Espanya: Conflictes, aspiracions, possibilitats'

Després de dos anys en què les restriccions derivades de la Covid-19 van obligar a una edició més modesta, la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) torna amb un extens programa acadèmic, formatiu i de lleure que acollirà la localitat nord-catalana de prada de Conflent entre el 16 i el 23 d’agost. La 54a edició ­­té com a lema Països Catalans, Europa, Espanya: Conflictes, aspiracions, possibilitats, i com és habitual, no oblida la cultura popular com a complement a les lliçons acadèmiques de primer nivell.

Hi haurà un taller de cançons populars a càrrec de Ramon Gual, entre el 17 i el 22 d’agost, en què s’analitzaran i es cantaran cançons que uneixen tots els territoris de parla catalana. Cançons que tothom coneix però que sovint queden soterrades per les modes passatgeres i la globalització. “Defensarem la transmissió i la divulgació, que ens permetrà de compartir les festes populars dins els pobles del Conflent on anirem com cada any per a mantenir i fer conèixer la nostra cultura i retrobar la nostra cultura, la catalana i... en català amb tothom!”, promet Gual.

 

Ampli programa d’espectacles

Un tret distintiu de l’UCE són els concerts i els espectacles, i enguany es recupera el vigor de la prepandèmia en aquest apartat. Començarà el dia 16 amb un taller de cançons populars i dansa de la Catalunya Nord a càrrec de Ramon Gual a la plaça de la Vila. L’endemà serà el torn de l’actuació de Neptú, un grup de pop del Principat. El dia 18 hi haurà música tradicional de Menorca de la mà de Rudymentari, i l’endemà, Ska, rock i hardcore amb influències folk amb els mallorquins Xarxa.

Borja Penalba i Mireia Vives faran cançó del País Valencià el dia 20, i l’endemà arribarà el pop i la música urbana del Principat amb Xicu. El dia 22 la Cobla els Casanoves oferirà sardanes amb una visió de la Catalunya Nord, i tot seguit tancarà el darrer dia d’UCE Ramon Gual amb una sessió de dansa.

A més, hi haurà animació als pobles del voltant amb actuacions de Ramon Gual.

Pi, dia 15, a les 9 del vespre
Estoer, dia 17, a les 9 del vespre
Molig, dia 18, a les 9 del vespre
Catllà, dia 19, a les 9 del vespre
Rià, dia 20, a les 9 del vespre
Censà, dia 21, a les 12 del migdia
Codalet, dia 21, a dos quarts de 6

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article