Notícia

La Federació Catalana de Catifaires participarà a la Flower Carpet de Brussel·les

També col·laborarà en la confecció d'una catifa a l’Ajuntament de la capital belga

Catifaires
Disseny de la catifa d'art efímer que elaboraran catifaires catalans amb altres catifaires de 6 països com a reconeixement a preservar la Flower Carpet de Brussel·les en el 50è aniversari. S'instal·larà el dia 13 d'agost a l'interior de l'Ajuntament de Br
Disseny de la catifa d'art efímer que elaboraran catifaires catalans amb altres catifaires de 6 països com a reconeixement a preservar la Flower Carpet de Brussel·les en el 50è aniversari. S'instal·larà el dia 13 d'agost a l'interior de l'Ajuntament de Br

La Flower Carpet, celebrada cada dos anys a la Grand-Place de Brussel·les, és una de les grans cites internacionals del calendari catifaire. Centenars de voluntaris s’hi reuneixen des de 1971 per fer realitat un disseny de setanta metres de llargària i 24 d’amplada (1680 m2).

La celebració del 50è aniversari, ajornada un any a causa de la pandèmia, se celebrarà el 12 d’agost. Els catifaires belgues comptaran amb el suport de 55 companys d’afició, provinents de sis Estats, per a elaborar una reinterpretació de la catifa confeccionada en la primera edició de la Flower Carpet. S’estima que l’elaboració de l’obra -amb begònies, herba, dàlies i escorça- requerirà menys de sis hores.  

En representació de Catalunya, hi assistiran cinc entitats associades a la Federació Catalana de Catifaires: l’Associació Cultural Corpus la Garriga, els Catifaires del Casal de Mollet del Vallès, l’Associació Cultura i Tradició de Ripollet, l’Associació Centre Cívic i Cultural de Caldes de Montbui, l’Associació Catifaires d’Arbúcies.

L’endemà, 13 d’agost, sis delegacions de la Coordinadora Internacional d’Entitats Catifaires d’Art Efímer (CIDAE) confeccionaran l’obra “Catifes d’art efímer del món” a la Sala d’Actes de l’ajuntament de Brussel·les: En reconeixement del mig segle de la vida de la Flower Carpet, representaran una imatge de l’icònic Atomium de Brussel·les, que incorporarà motius al·lusius als sis Estats participants: Mèxic, Japó, Alemanya, l’Estat espanyol, Malta i Itàlia Per a la composició de l’obra, s’utilitzaran flors naturals, serradures, gespa, sal, sorres, encenalls tintats i pedres naturals, entre altres materials.  

La CIDAE, actualment presidida per la Federació Catalana de Catifaires, treballa pa incloure la candidatura “L’art efímer de les catifes de flors i altres elements naturals” a la Llista Representativa del patrimoni cultural immaterial de la humanitat segons la UNESCO.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article