Notícia

Del 23 al 27 d’agost, XXII Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona

Sis altres municipis gironins també acolliran la representació d’obres

Teatre
"El teatre de la gent", eslògan del FITAG 2022
"El teatre de la gent", eslògan del FITAG 2022

En el dossier de presentació del programa d’enguany, el director del FITAG Martí Peraferrer s’enorgulleix que aquest “jugui a la primera divisió mundial dels festivals internacionals”. Una condició que el FITAG 2022 vol consolidar amb la participació de companyies de Colòmbia, l’Argentina, el País Basc, Espanya, Mèxic, Portugal, Suïssa i Ucraïna. Seran les encarregades de representar una trentena de textos dramatúrgics d’un ampli ventall de gèneres: comèdia, farsa, drama, tragicomèdia, contes de tradició oral, ficció històrica i un llarg etcètera.

A més de la representació internacional, també actuaran els grups Teatre Centre d’Arbúcies, Tequatre (Figueres), Tres Homes Grossos (Sabadell), el Taller de Teatre del Centre de Recursos de la Gent Gran de Salt, la Companyia Joan Maria Vidal (Altafulla) i el Grup de Teatre Cassanenc (Cassà de la Selva).

Fidel a la seva voluntat d’obertura, el festival tindrà l’epicentre a Girona, però també ha programat funcions a Sant Pere Pescador, Sant Gregori, Llançà, Vidreres, Maçanet de la Selva i Lloret de Mar.

L’espectacle inaugural, dimarts 23 d’agost al Teatre Municipal de Girona (19.00 h), anirà a càrrec del grup blanenc El Mirall, que representarà el cabaret Garrí al forn amb compota de reineta. Un any més, el pati de la Casa de Cultura de Barcelona acollirà el FITAG de Nits. Les nits del 25 al 27 d’agost, a partir de mitjanit, tothom que desitgi podrà presentar la seva intervenció escènica de petit format. Les propostes s’han d’enviar prèviament al correu electrònic fitagdenits@fitag.cat (Marieta Sánchez).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article