Notícia

Convocat el II Premi d’Assaig Musical

Les candidatures poden presentar-se fins al 30 de setembre

Reflexió
Partitura del Fons Musical de la Catedral de Barcelona
Partitura del Fons Musical de la Catedral de Barcelona

Segons expliquen en la convocatòria, les Joventuts Musicals de Catalunya i  Ficta Edicions convoquen el II Premi d’Assaig Musical des del convenciment que la salut cultural d’un país també es mesura amb la qualitat i la qualitat de l’assagística. Les propostes poden tractar sobre qualsevol perspectiva, disciplina o àmbit científic, amb l’únic requisit que  l’objecte d’estudi o l’autor del mateix han de ser catalans.  

Les candidatures es poden presentar fins al 30 de setembre a través del formulari de participació habilitat pels organitzadors. Per fer-ho, els participants han d’adjuntar el curriculum vitae, la sinopsi i un índex o esquema del futur assaig, una relació de les recerques prèvies que han fet sobre l’objectiu d’estudi, i un article breu (d’entre 9.000 i 10.000 caràcters amb espais inclosos) sobre un àmbit de la recerca.

L’obra guanyadora serà recompensada amb 3.000 € i la publicació de l’assaig. Les bases també estableixen la potestat dels convocants per publicar els articles finalistes a la Revista Musical Catalana.

Raül Garrigasait, Benet Casablancas, Anna Costal, Joan Magrané i Tess Knighton conformaran el jurat. Per valorar quina proposta mereix ser premiada, tindran en consideració l’interès i originalitat acadèmica de la recerca, els coneixements acreditats de l’assagista, la capacitat d’aquest per combinar el rigor acadèmic amb la vocació divulgativa, així com la qualitat literària de l’escriptura i la cohesió i coherència del text. L’autor de l’obra premiada haurà de lliurar un assaig d’entre 250.000 i 450.000 caràcters (espais inclosos) abans del desembre de 2023.  

El veredicte del II Premi d’Assaig Musical es farà públic aquest novembre durant la presentació del llibre L’òpera catalana: síntesi històrica. Passat, present i futur, de Jaume Radigales, treball guardonat en la primera edició del certamen que repassa la història de l’òpera catalana des de l’estrena d’Il piu bel nome de Caldara a Barcelona (1708) fins a les composicions contemporànies.  

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article