Notícia
Convocat el II Premi d’Assaig Musical
Les candidatures poden presentar-se fins al 30 de setembre
ReflexióSegons expliquen en la convocatòria, les Joventuts Musicals de Catalunya i Ficta Edicions convoquen el II Premi d’Assaig Musical des del convenciment que la salut cultural d’un país també es mesura amb la qualitat i la qualitat de l’assagística. Les propostes poden tractar sobre qualsevol perspectiva, disciplina o àmbit científic, amb l’únic requisit que l’objecte d’estudi o l’autor del mateix han de ser catalans.
Les candidatures es poden presentar fins al 30 de setembre a través del formulari de participació habilitat pels organitzadors. Per fer-ho, els participants han d’adjuntar el curriculum vitae, la sinopsi i un índex o esquema del futur assaig, una relació de les recerques prèvies que han fet sobre l’objectiu d’estudi, i un article breu (d’entre 9.000 i 10.000 caràcters amb espais inclosos) sobre un àmbit de la recerca.
L’obra guanyadora serà recompensada amb 3.000 € i la publicació de l’assaig. Les bases també estableixen la potestat dels convocants per publicar els articles finalistes a la Revista Musical Catalana.
Raül Garrigasait, Benet Casablancas, Anna Costal, Joan Magrané i Tess Knighton conformaran el jurat. Per valorar quina proposta mereix ser premiada, tindran en consideració l’interès i originalitat acadèmica de la recerca, els coneixements acreditats de l’assagista, la capacitat d’aquest per combinar el rigor acadèmic amb la vocació divulgativa, així com la qualitat literària de l’escriptura i la cohesió i coherència del text. L’autor de l’obra premiada haurà de lliurar un assaig d’entre 250.000 i 450.000 caràcters (espais inclosos) abans del desembre de 2023.
El veredicte del II Premi d’Assaig Musical es farà públic aquest novembre durant la presentació del llibre L’òpera catalana: síntesi històrica. Passat, present i futur, de Jaume Radigales, treball guardonat en la primera edició del certamen que repassa la història de l’òpera catalana des de l’estrena d’Il piu bel nome de Caldara a Barcelona (1708) fins a les composicions contemporànies.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari
Atenció: com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació
Associacionisme Bestiari i Imatgeria Cant coral Castells i Falcons Catifaires Diables i dimonis Esbarts dansaires Festes i festivals Gegants Joc Tradicional Música tradicional Pastorets Patrimoni Immaterial Pessebristes Puntaires Sardanes Societats musicals Teatre Trabucaires Tres tombs Reflexió
Segueix-nos