Notícia

Francesc Sans i Marala, entre els protagonistes del ‘Música a la Vila’ del Vendrell

Torna el festival de música tradicional i de proximitat tots els dimecres d’agost a la capital del Baix Penedès

Música tradicional
Francesc Sans obrirà el 33è Música a la Vila el dimecres 3 d’agost
Francesc Sans obrirà el 33è Música a la Vila el dimecres 3 d’agost

Refrescar les nits d’agost amb música a l’aire lliure i donar un espai d’altaveu de la música tradicional i popular. Aquest és l’objectiu del festival Música a la Vila del Vendrell, que torna la plaça del Tívoli a la nit (22h), obert a tothom i sense restriccions. El cartell enguany porta les propostes del cornamusaire Francesc Sans, la música d’arrel amb mirada feminista de Marala, l’homenatge als balls d’envelat de La gravetat de Coloumb i el folk de Riu X.

El veterà festival –que enguany arriba a la 33a edició– s’iniciarà el dimecres 3 d’agost, amb el cornamusaire Francesc Sans. Després d’un llarg bagatge per festes i festivals d’arreu del país, els Estats Units i l’Àfrica, el músic presenta el seu primer treball discogràfic, L’infinit, un reflex del que és i del que vol ser: una cornamusa del segle XXI amb les arrels ben enfonsades, però amb unes branques que van d’aquí cap allà, sense complexes. Amb la cornamusa com a fil conductor, el treball recull de tonades tradicionals, pròpies o versionades amb olor de terra, de la nostra terra, i amb color mediterrani.

El dimecres 10 d’agost, el Música a la Vila seguirà amb les Marala, és a dir, Selma Bruna, Clara Fiol i Sandra Monfort, que presentaran A trenc d’alba. L’àlbum, també el seu primer treball discogràfic, és un aplec de composicions pròpies que miren als cants de la terra, veus de tradició, de proximitat i de nuesa es barregen amb guitarres i instruments de percussió tradicionals. La seva proposta és música d’arrel des d’una perspectiva jove, femenina i feminista, i vinculada a diferents punts dels Països Catalans.

El dimecres 17 arribarà La gravetat de Coloumb, de Pau Benítez, Blai Casals i Manu Sabaté, trio que invoca els antics flabiolaires i orquestrines que feien ballar a la plaça, amb noves sonoritats i harmonies. Presentaran el disc E pur si balla (ADEP, 2021) en què recullen els millors temes que han anat coent durant un any fins que han agafat el so i l’aire que hi volen donar.

El dimecres 24 el festival es tancarà amb el folk potent i enèrgic del grup Riu, i la seva fórmula que mira a l’Atlàntic des del Mediterrani. La formació repassarà una dècada de concerts, gires, produccions i quatre discs amb l’espectacle que han titulat ‘Riu X, 10 anys de folk’. Riu són una realitat ben arrelada, amb un directe enèrgic, sensible i al qual ara hi afegeixen la força i la potència de la bateria a l’acordió, violí, flautes, gaites, veus, guitarra, bouzouki i el contrabaix.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article