Notícia

L’actriu Míriam Iscla, Premi Margarida Xirgu 2022

El guardó s’entregarà el 25 de juliol al Teatre Romea de Barcelona

Teatre
L'actriu rep el reconeixement per la seva interpretació a 'Crim i càstig' i 'Les bones intencions'
L'actriu rep el reconeixement per la seva interpretació a 'Crim i càstig' i 'Les bones intencions'

Míriam Iscla és la guanyadora del 48è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, que distingeix la millor actriu de la temporada teatral barcelonina. Enguany la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya i la revista cultural Núvol han assumit l’organització del guardó, que estava a punt de desaparèixer per falta de suport institucional.

L’actriu Míriam Iscla ha estat guardonada amb el Premi Margarida Xirgu “per la seva excel·lent interpretació” en muntatges com Crim i càstig i Les bones intencions, que s’han representat aquesta temporada. El jurat també ha destacat “el seu ofici i domini tècnic”. La intèrpret recollirà l’anell d’or el pròxim dilluns 25 (19.00h) al Teatre Romea de Barcelona, en un acte obert al públic amb inscripció prèvia.

El premi Margarida Xirgu, en honor a l’actriu i directora de Molins de Rei, s’ha atorgat anualment des de 1973. Impulsat des del món del teatre amateur, ha premiat a artistes molt reconegudes, entre elles  Núria Espert, Anna Lizarán, Clara Segura o Emma Vilarasau. A les portes de complir mig segle, la Federació de Grups de Teatre Amateur de Catalunya (FGTAC) i la revista cultural Núvol prenen de relleu de l’organització de mans de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) –qui va renunciar-hi davant les moltes dificultats per convocar-lo–, garantint així la seva continuïtat i amb la voluntat de rellançant-lo després de la pandèmia.

Anna Sahun i Roser Batalla, a la Ronda de les Actrius

Les actrius guanyadores de les dues edicions anteriors, Anna Sahun i Roser Batalla, ja tenen la seva placa a la Ronda de les Actrius (plaça Margarita Xirgu) de Barcelona. El passat 9 de juliol es va fer la tradicional col·locació de les plaques, un acte que normalment se celebrava el mateix dia de la concessió del premi, però que enguany havia quedat retardat per pandèmia. Ignasi Roda, el president de l’Associació Dramàtica de Barcelona, va fer de mestre de cerimònies i va llegir a cada actriu uns versos d’homenatge. 

Anna Sahun va rebre l’any 2020 el premi Xirgu per la seva interpretació dels personatges de la Dolors, mare d’en Samuel, i la Judit, filla d’en Samuel, a l’obra Justícia del dramaturg Guillem Clua, que es va representar al Teatre Nacional de Catalunya sota la direcció de Josep M. Mestres. Mentre que Roser Batalla va ser reconeguda l’any 2021 pel seu personatge de la Roser a L’empaperat groc, dirigida per Xavier Quero i Frank Capdet al Teatre Versus Glòries. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article