Notícia

Oberta la convocatòria de la X Beca Terra d’Ateneus

El termini de presentació de sol·licituds acaba el 7 de novembre

AssociacionismeReflexió
Façana de l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera
Façana de l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera | Pau Riera Galtés

La Federació d’Ateneus de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner han convocat la X Beca Terra d’Ateneus, dotada amb 4.000 € i la publicació de l’estudi a la col·lecció “Terra d’Ateneus”, de l’Editorial Afers. El certamen també compta amb la col·laboració del Departament de Cultura, la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, i Arç Cooperativa.

Les persones o grups que desitgin optar a la Beca han de presentar el formulari de sol·licitud i els documents requerits a les bases: justificació de la recerca a desenvolupar, metodologia, resultats previstos, pla de treball del projecte -que s’haurà de desenvolupar entre gener i novembre de 2023- i l’aval d’un ateneu i un centre d’estudi. Les recerques han de tractar sobre la trajectòria històrica d’un o diversos ateneus.

En la deliberació de les candidatures, les bases estableixen que es valorarà l’interès científic de la investigació, l’historial científic de la persona o grup candidat i les tècniques de recerca proposades. A més dels criteris científics, també es valorarà positivament que els estudis tractin sobre ateneus federats o sobre municipis o comarques que no han estat objecte d’estudi.

Les candidatures s’han d’enviar per correu postal a la seu de l’Institut Ramon Muntaner i telemàticament al correu electrònic nuria@irmu.org

 

Col·lecció Terra d’Ateneus

Des de 2015, Editorial Afers ha publicat sis volums de la col·lecció Terra d’Ateneus. Són els estudis de David Cao sobre el fenomen ateneístic a Vic, Jordi Albadalejo a Badalona, Guillem Puig a La Selva del Camp, Maria Victòria Almuni i Eva Garcia a La Sénia, Jordi Bohigas a Bèlgica, i Montse Baiges i Gerard Pamplona a les Terres de Ponent.

La setena i la vuitena convocatòria de la Beca, encara no publicades, van ser concedides a estudis sobre el Poblenou i la Barceloneta.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article