Notícia

El nou Festival Franquesa de Premià de Dalt entrellaça dansa i cultura popular

La cita, del 14 i 15 de juliol, acull l’estrena del muntatge ‘Pols’

Esbarts dansairesFestes i festivals
L'espectacle de dansa i cultura popular 'Pols'
L'espectacle de dansa i cultura popular 'Pols'

La masia senyorial de Can Franquesa i els seus entorns es converteixen el 14 i 15 de juliol del 2022 en l’escenari de la primera edició del Festival Franquesa. Impulsat per la Societat Cultural Sant Jaume i pel ballarí català i coreògraf de la companyia ManNera Dansa (Hamburg) Aleix Martínez, oferirà espectacles de dansa, sardanes populars i tallers col·lectius.

El nou festival vol ser “un espai de creació, recerca, diàleg i experimentació del moviment del Maresme”, segons Aleix Martínez, el seu director artístic. El programa es desenvoluparà el dijous 14 i divendres 15 des de la tarda fins a la nit en els diversos espais de la masia, i presentarà tres títols basats en la creació i experimentació del moviment. Entre ells hi ha una estrena, Pols, un espectacle concebut i dirigit per Aleix Martínez amb col·laboració dels ballarins de ManNera Dansa, de l’Esbart Català de Dansaires, els Falcons de Barcelona i Gegants de Premià de Dalt. El muntatge es basa en les arrels i busca integrar diverses cultures, tradicions i mites populars partint d’un llenguatge i una poesia visual personals. Es podrà veure en una doble sessió, el dijous i divendres a la nit (22h).

La segona proposta és Bunker, un treball en solitari del ballarí i coreògraf inspirat en l’obra i el pensament de Toni Tàpies, que es va poder veure l’any passat a la fundació del pintor a Barcelona. El públic familiar podrà gaudir de La Cisa, un espectacle de Marc Jubete basat en la coneguda llegenda del Maresme.

El programa es completa amb sardanes populars i tallers col·lectius sobre moviment i expressió corporal, a càrrec dels artistes de ManNera Dansa, tant per a adults com per a infants.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article