Notícia

Festa Major de Gràcia: una empresa privada gestionarà la programació de la plaça del Folk

La Plaça del Diamant deixarà d’acollir concerts de corals i swing

Festes i festivals
Actuació de Pepet i Marieta a la Plaça del Folk
Actuació de Pepet i Marieta a la Plaça del Folk

En el darrer Ple de la Comissió de Cultura del Districte de Gràcia s’han anunciat importants canvis en la celebració de la Festa Major. L’empresa Jölssen Events ha guanyat el concurs per gestionar els concerts de la plaça del Folk (plaça del Sol). També s’ha fet públic que la plaça del Swing (plaça del Diamant) acollirà una fira d’artesans, desplaçant els concerts de corals i swings celebrats els darrers anys.

Des de fa setze anys, els concerts de la plaça del Folk han estat gestionats per l’Associació Cultural per a la Tradició Musical TRAM, entitat que també gestiona el Centre Artesà Tradicionàrius. En conèixer el resultat de la licitació a Jölssen Events, TRAM ha emès un comunicat manifestant que una clàusula de l’adjudicació especifica que el “contingut de la programació és responsabilitat d’una comissió de la qual formen part el propi Districte, la Fundació Festa Major de Gràcia i TRAM”.

Múltiples veus associatives han manifestat el seu malestar amb la notícia. En declaracions a Betevé, la presidenta de la Fundació de la Festa Major de Gràcia Lina López “lamenta profundament que una entitat com el Tradicionàrius no pugui entrar a la Festa Major”. L’antropòleg Josep Fornés, autor del llibre Festa Major de la Vila de Gràcia, la memòria compartida, ha lamentat que la licitació a Jölssen Events suposa incidir en la “festivalització de la festa” en detriment de la “festa comunitària”. En el terreny polític, el conseller pel districte de Gràcia Guillem Roma (ERC) ha manifestat que aquest “podria haver acotat en les bases del concurs el perfil dels participants a entitat sense ànim de lucre vinculades al territori, però no ho ha fet”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article