Notícia

L’Auditori acull el XXI Festival de Bandes de Música de Catalunya

El certamen tindrà lloc el 17 de juliol a les 18 h i cal comprar entrada a 6 euros

Societats musicals
L'Auditori de Barcelona acull una de les cites destacades del calendari bandístic
L'Auditori de Barcelona acull una de les cites destacades del calendari bandístic

Arriba la XXI edició del Festival de Bandes de Música de Catalunya amb tota l’energia recuperada i a punt per fer vibrar el públic de l’Auditori de Barcelona, que acollirà el festival el pròxim diumenge 17 de juliol (18.00 h). Aquestes seran les interpretacions que es podran escoltar al festival organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals:

Banda de Música d’Ulldecona

Antón Alcalde Rodríguez: Enrique López
Saúl Gómez Soler: El racó de l’or
Lionel Beltrán-Cecilia: Castrum. Eestrena absoluta. Obra encàrrec de l'Ajuntament d’Ulldecona.Agrupació Musical Rapitenca

Aram Kachaturian: La vidua valenciana. Introducció.
Miquel Morales: Alexandre el Gran
Hugo Chinesta: Kraken

 

Agrupació Musical Senienca
Pep Vila: Cinquanta anys
Salvador Luján: Els anells de Saturn
Bert Appermont: Celtic Child

 

Qui és qui en aquest festival de luxe?

La primera referència que hi ha de la Banda de Música d’Ulldecona és un rebut d’una actuació a Amposta l’any 1870. Ha celebrat els seus 150 anys oficials i gestiona una Escola de Música Municipal en la qual s’imparteix estudis musicals a quasi 200 alumnes. Des del 2006 la dirigeix Joan Nadal Girona.

L’Agrupació Musical Rapitenca es va fundar l’any 1946. Durant els anys 1994 i 1995 fou nomenada banda oficial del 2n Congrés Català de Cuina. El 2009 va participar en el Certamen de bandes de música, Vila de la Sénia, i el 2011 a la Universitat Catalana d’Estiu. El 7 de juliol 2019 va guanyar el 1r Premi del Concurs dins del XVI Festival Internacional de Bandes de Música de Lleida. El seu director és el també compositor i arranjador Antoni Alburquerque.

La “Banda Armónica Ceniense” es funda el 1904. Des de 1987 s’anomena Agrupació Musical Senienca i ha aconseguit premis en certàmens internacionals: València (1998), Kerkrade (Holanda - 2001), i Altea (2010). Actualment, la Banda està formada per setanta-cinc músics i està dirigida des de 2003 per Josep A. Vila Tormo.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article