Notícia

El Drac d’Olivella guanya el Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida

La XV Trobada del Bestiari de Foc reuneix més de 350 participants de tot el país

Bestiari i Imatgeria
El Drac d'Olivella, del Garraf, guanya el primer premi
El Drac d'Olivella, del Garraf, guanya el primer premi

La nit de dissabte 2 de juliol, la Plaça Major d’Artesa de Lleida es va omplir de foc, pólvora i festa en ocasió del XIII Festival d’Enceses de Bestiari de Catalunya. La bèstia Drac d’Olivella, del Garraf, es va endur el primer premi, valorat en 1.300 euros, mentre que el premi del públic va ser per ser pel Pollo del Prat i el Drac Nomar, de l’Hospitalet de Llobregat. Després del parèntesi de dos anys per la pandèmia, l’esdeveniment, que reconeix l’escenificació, el ball, els colors i el tipus de pirotècnia, ha significat el retorn a la normalitat del món del foc.

En el festival competien cinc bèsties, que van cremar en tres rondes de competició. Per tant, un total de quinze enceses, que van posar a prova la creativitat i la tècnica de les colles i que van permetre al públic gaudir de la diversitat i l’espectacularitat d’enceses i del bestiari català.

El primer premi va ser per al Drac d’Olivella, amb 149 punts, mentre que en segon i tercer lloc van quedar el Masellot de Lavern (Alt Penedès), amb 146,20 punts, i l’Espanta Rucs de Sant Jaume dels Domenys (Baix Penedès), amb 116 punts, que es van emportar 1.100 i 900 euros, respectivament. Acompanyant les bèsties concursants també van ser-hi els amfitrions, Griu i Hydra d’Artesa de Lleida, que van participar en l’encesa conjunta.

El jurat va destacar “l’alt nivell de competitivitat entre les colles” i “l’alta qualitat de les enceses”, que cobra més valor després de l’aturada que tant ha afectat la cultura popular.

Per primer cop, el festival, organitzat pel Griu Artesa de Lleida i l’Agrupació del Bestiari Festiu, es va retransmetre en directe, per antena i per streaming, per Lleida TV.

Concurs a Instagram

El festival continua viu a les xarxes, per escollir la millor fotografia de la nit. Fins al dia 13 de juliol es poden publicar les imatges a Instagram, amb @griuartesadelleida i l’etiqueta #13FestivalEnceses. El guanyador serà premiat amb una Experiència Griu en la pròxima edició del Festival d’Enceses. El resultat s’anunciarà a través de les xarxes socials el 25 de juliol del 2022.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article