Notícia

L’Ebrefolk torna a unir les terres de parla catalana

De l'1 al 10 de juliol de 2022 els actes es repartiran per La Jana (País Valencià), Pena-Roja de Tastavins (Aragó), i Móra d'Ebre (Catalunya)

Festes i festivals
L'Ebrefolk arriba a la desena edició consolidant-se com a punt de trobada de la música i la dansa d’arrel tradicional
L'Ebrefolk arriba a la desena edició consolidant-se com a punt de trobada de la música i la dansa d’arrel tradicional

La desena edició d’EBREFOLK, el Campus de Música i Balls Tradicionals de les Terres de l'Ebre, Nord Valencià i Matarranya, arrenca aquest divendres, 1 de juliol amb tota mena d’activitats que s’allargaran fins al 10 de juliol, repartides entre tres viles representatives dels territoris de parla catalana: Divendres 1 i dissabte 2 de juliol el punt de trobada serà a La Jana (País Valencià), diumenge 3 de juliol, a Pena-Roja de Tastavins (Aragó), i finalment, dijous 7, divendres 8, dissabte 9 i diumenge 10 de juliol les activitats es faran a Móra d'Ebre (Catalunya).

Entre les principals activitats hi haurà tallers d'interpretació (guitarra, guitarró, violi, pandero, castanyetes...), tallers de ball (jota, seguidilla, fandango, ball de coques...) i tallers de cant (gèneres de ball, cançó versada... ). A més, aquesta edició també comptarà amb l'assistència d'una trentena de joves de Canàries, Portugal i Ucraïna procedents de l'intercanvi Rural Up organitzat per l'associació Obre't Ebre i finançat pel programa Erasmus Plus.

El campus és, de fet, un punt de trobada de la música, la cançó i la dansa d'arrel tradicional en el marc dels Països Catalans, on es duen a terme tallers de ball, cant i instruments autòctons impartits pels millors especialistes. Tot plegat, amb el repte de protegir aquest patrimoni musical, donant-lo a conèixer i creant consciència social. L’Ebrefolk apropa els assistents a la cultura popular, enriqueix la sensibilitat i desperta sentiments de pertinença a un territori, alhora que permet compartir experiències i coneixements aprofundint en l'obra de folkloristes i etnògrafs.

El Campus és una iniciativa de l'associació Espai de So, que pretén difondre el patrimoni etnomusicat. Creat l'any 2013 i reconegut pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, busca consolidar-se com un punt d'encontre per a l'aprenentatge, l'intercanvi i la difusió de coneixements, la interrelació, la convivència i el treball de grup en un entorn privilegiat.

Us podeu inscriure a través de la butlleta que trobareu fent clic aquí

 

Presentació de les revistes sobre cultura popular

El teatre La Llanterna de Móra d’Ebre acollirà, divendres 8 de juliol (20.00h), una triple presentació de revistes sobre cultura popular. Els assistents podran conèixer la tasca duta a terme per Canemàs, Caramella, La Riuada, Saó i Gaiteros de Aragón.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article